Kuvaus

Pekka Ervasti, Timo Haapala ja Timo Mäkelä: POLITIIKAN BONGARIN KÄSIKIRJA. 1999 Gummerus. 112-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, takakannessa kaupan hintatarra (66.00).

Politiikan bongarin käsikirja (1999) on jokaisen äänestäjän kompassi suomalaisen politiikan viidakkoon. Teos esittelee 50 poliittisen eläinmaailmamme yksilöä kuvin ja sanoin. Tasa-arvonäkökulmaa ei ole unohdettu, sillä mukana on tasapuolisesti koiraita ja naaraita. Kirja kertoo myös seikkaperäisen kartan avulla, missä kyseiset lajit ovat helpoimmin bongattavissa. Vaalien alla poliitikot liikkuvat suurina parvina eri puolilla maata. Opi tunnistamaan poliittiset eläimet. Kuka on raaka petolintu? Kuka munii toisen pesään? Kenestä on jo tullut uhanalainen laji? Bongaa omasi. Hauska ja hulvaton teos!

Politiikan bongarin käsikirja (1999) –teoksen kirjoittajat ovat toimittajat Pekka Ervasti ja Timo Haapala. Kirjallista kuvausta täydentävät luontopiirtäjien valioihin kuuluvan Timppa Mäkelän ilmeikkäät kuvat joka lajista. Runsaassa vuosikymmenessä lajien esiintymisessä on tapahtunut muutoksia. Vieläkin voi bongata vaikkapa Jakaranda-amatsäänin (Eva Biaudet), Naturastaan (Pekka Haavisto), Kesärannan kyyhkyläiset (Paavo Lipponen ja Päivi os. Herzberg), Kassakurmitsan (Sauli Niinistö) tai vaikkapa Finskinkourijan (Paavo Väyrynen).

 

Pekka Ervasti (s. 1955 Rovaniemi) on Suomen Kuvalehden toimituspäällikkö ja politiikan toimittaja. Hän on aikaisemmin toiminut Ilta-Sanomien politiikan toimituksen esimiehenä. Teokset Politiikan bongarin käsikirja (1999; yhdessä Timo Haapalan kanssa), Karhun naapurista Naton kainaloon: Puolueettoman Suomen marssi läntisen sotilasliiton leiriin (2001; yhdessä Jaakko Laakson kanssa), Irakgate: Pääministerin nousu ja ero (2004) ja Kuka mitä häh 2010: Tasavallassa kaikki hyvin? (2010; yhdessä Timo Haapalan kanssa).

Timo Haapala (s. 6.3.1964 Haapajärvi) on MTV3:n uutisten politiikan- ja taloustoimituksen päällikkö. Tampereen yliopiston toimittajaopintojen jälkeen Haapala on työskennellyt sanomalehti Kalevan eduskuntatoimittajana, Ilta-Sanomien politiikan toimittajana ja vuodesta 1997 MTV3:ssa politiikan toimittajana. Haapala on julkaissut yhdessä Jarmo "Kätsy" Koivusen kanssa teoksen Vaari tietää (1990) sekä yhdessä Pekka Ervastin kanssa teokset Politiikan bongarin käsikirja (1999) ja Kuka mitä häh 2010: Tasavallassa kaikki hyvin? (2010).

Timo Mäkelä (s. 1951 Hauho) on sarjakuvataiteilija ja pilapiirtäjä, jonka laajaan tuotantoon kuuluu useita sanomalehtisarjakuvia sekä sarjakuvaromaaneja ja -novelleja. Mäkelä on piirtänyt pilakuvia Ilta-Sanomiin ja Kansan Uutisiin nimimerkillä "Timppa". Hänet on palkittu Suomen sarjakuvaseuran Puupää-hatulla 1989.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 1 vrk 22 h 59 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 1 vrk 22 h 59 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.