Kuvaus

[1115]

HYVÄSSÄ  ISKUSSA oleva (pienen pientä kulumaa irroitettavassa kansipaperissa)  kovakantinen ensipainos  MARTTI TALVELAN / OOPPERAN diggareille

Pekka Hako: Unohtumaton MARTTI TALVELA

"Martti Talvela oli suurten linjojen mies, äärirajojen koettelija." 
Martti Talvela oli yksi vuosisadan äänistä. Kamarilaulaja Martti Talvelan (1935 - 1989) suosiosta kertoo, että jokaisessa Yleisradion puhelintoivekonsertissa pyydetään hänen esityksiään. 

Hänet oli luotu laulamaan. Poikkeuksellinen ääni oli ainoa, jonka hän sai lahjaksi. Kaikki muu oli valtavan työn takana.

Tässä kirjassa julkaistaan myös ensimmäisen kerran laajasti avoimia ja vaikuttavia otteita Martti Talvelan päiväkirjoista ja yksityisestä kirjeenvaihdosta. Myös Inkilänhovin perhearkisto on ollut kirjoittajan käytössä. 

Talvelan tie oopperamaailman arvostetuimmaksi bassolaulajaksi on myös tarina suuresta kaipuusta menetettyyn Karjalaan. Musiikkimaailman juhlima taiteilija halusi olla maalaispoika, joka ei koskaan unohtanut kotimaataan. 

Martti Talvela muutti 1980-luvulla perheineen Juvan Inkilänhoviin marsalkka Mannerheimin sodanaikaiseen tukikohtaan. Sinne hän aina kiihkeästi halusi. Hän kirjoitti päiväkirjaansa 7.1.1982: 
"Väsymystä ja rintakipua. Verenpaine heittelee…Tunnin kuluttua Pariisissa. Mieltä kirvelee, ettei saa olla Inkilässä. Ainainen kuoleman tunto, ei pelko, mutta tunto katkeamisesta…" 

Martti Talvelan elämä päättyi traagiseen kuolemaan oman tyttären hääjuhlassa kesällä 1989. 

Kirjan on kirjoittanut filosofian lisensiaatti Pekka Hako. Hän on aikaisemmin kirjoittanut mm. elämäkerrat Jorma Hynnisestä, Einojuhani Rautavaarasta ja Joonas Kokkosesta. 
"Sille ei mahda mitään: Martti Talvelan olemuksessa,hänen liikehtimisessään ja ilmeilyssään on jotain shaljapinmaista." - Erik Tawaststjerna, 1960 

"Itsepäinen kun olen luonteeltani, vuodet ovat kasvattaneet sellaiseksi, kovien tappelujen vuodet." - Martti Talvela, 1968

1. painos

Gummerus Kirjapaino Oy - Jyväskylä 2004

Kirja painaa pitkän matkaa yli 500g

VOITTOHUUTO ja PK.  5,95e  TILILLE ja TUOTE POSTIIN.

PK. on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-) Edelliset korotukset olivat: 10/17, 04/17, 01/17, 11/16, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12. 

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään postissa töissä, joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta pyrin silti aina pitämään tiedot ajan tasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajan tasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4,95 €
tai
Sulkeutuu 105 vrk 23 h 1 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4,95 € Sulkeutuu 105 vrk 23 h 1 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.