Kuvaus

Neuvostoliitton luovutettujen kohtalo 1940-1955, Elina Sanan tutkimus Luovutetut käsitteli Suomesta Saksaan pakkoluovutettuja juutalaisia ja sai ilmestyessään aikaan kansainvälisen kohun. Tämän vuoksi Valtioneuvoston kanslia päätti aloittaa tutkimushankkeen sotavankeina kuolleiden ja luovutettujen kohtaloista. 

Filosofian tohtori Pekka Kauppala on tutkinut Suomesta Saksaan ja Neuvostoliittoon luovutettujen ihmisten kohtaloita. Näihin lukeutuivat puna-armeijan sotavangit, heimosoturit, inkerinsuomalaiset, virolaiset ja vangiksi otetut saksalaiset. Kauppala kertoo nyt ensi kertaa, minkä tyyppisiin oloihin palautetut joutuivat, kuinka he kestivät stalinistisen hirmuhallinnon ja millaiseksi heidän elämänsä myöhemmin muuttui. Hän nostaa esiin myös yksittäisiä kohtaloita, kuten esimerkiksi ”Pronssisoturi” Kristjan Palusalun ja Vlasovin propagandapäällikön Mileti Zykovin traagisen tarinan. Lähdemateriaalina ovat muun muassa lukuisat aiemmin salaiset arkistot Venäjällä, Saksassa, Virossa ja Suomessa sekä eloonjääneiden haastattelut.

1. p. 2011, Gummerus, 388 s, Kovakantinen kirja kansineen on mielestäni uudenveroinen

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

12 €
tai
Sulkeutuu 73 vrk 5 h 26 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 73 vrk 5 h 26 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.