Kuvaus

Pekka Lehtonen: Tehtävä Tallinnassa

Into - 2016

268 s, sid., kp

Neuvostopropagandaa ja itsenäisyysinnostusta

1960-luvulla Tallinnassa asui kolme suomalaista. Yksi heistä oli nuori Pekka Lehtonen, joka työskenteli Tallinnan radion suomenkielisessä toimituksessa. Hänen tehtävänään oli muokata Suomeen suunnattua propagandaa sellaiseen muotoon, että se saisi suomalaisissa kuulijoissa myönteisen vastaanoton.

Nyt konkaritoimittaja Lehtonen vie lukijan Tallinnan radiotoimitukseen, studioihin ja kahvilaan, jossa kuoharia poksauteltiin joskus jo aamupäivällä. Miten radiossa työskenneltiin? Millaista oli elämä 1960-luvun Neuvosto-Virossa, ja miten ongelmista oli mahdollista raportoida? Millainen oli suhde Moskovan keskusradioon, joka valvoi sisältöjä?

Tehtävä Tallinnassa -muistelmateos päättyy 1990-luvulle, jolloin Lehtonen oli keskellä Viron itsenäistymisen kuohuntaa, raportoimassa pelonsekaisista mutta toivon täyttämistä päivistä. Tulevatko venäläiset sotilaat radiotaloon? Miten maasta tulee itsenäinen?

Pekka Lehtonen (s. 1946) on eläkkeellä oleva ulkomaan kirjeenvaihtaja, joka on työskennellyt mm. Kansan Uutisille, MTV3:lle, Kalevalle, Turun Sanomille, Savon Sanomille, Keskisuomalaiselle, Radio Novalle ja STT:lle. Hänen asemapaikkojaan ovat olleet Moskova, Berliini, Varsova ja Tallinna.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 88 vrk 5 h 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 88 vrk 5 h 18 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.