Kuvaus

Pekka Tiilikainen: KULJETTUJA TEITÄ: KUVAUKSIA MERKKIHENKILÖIDEN ELÄMÄNVAIHEISTA. 1966 Raittiuskasvatusliitto. Nidottu kirja, jossa 132 tekstisivua ja 14-sivuinen valokuvaliite, kansissa kulumaa ja taittumia, etukannesta pintaa irti ja selän reunoja korjattu teipillä (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, kirjan selkään on kirjoitettu sen nimi, ei muita merkintöjä.

Kuljettuja teitä: Kuvauksia merkkihenkilöiden elämänvaiheista (1966) -kirjaan on koottu muutamien merkkihenkilöiden työalaa ja elämänvaiheita koskevia piirteitä. Kirja on tarkoitettu nuorten käteen. Kirjassa on luvut seuraavista henkilöistä: Micael Agricola, Miina Sillanpää, Yrjö Aukusti Wallin, Marie Curie, Henry Ford, Jalmari Matisto, Hannes Kolehmainen, Juhani Aho, Helen Keller, David Livingstone, Robert Koch, Kaisa Nivala, Minna Canth, John Bunyan, Vilho Reima, Roald Amundsen, Robert Peary, Yrjö Müller, Jenny Lind, Johan Heinrich Pestalozzi, Mikael Soininen, Anni Rautiainen, Henrik Renqvist, John Gough, Charles Lindberg, Henry Dunant, Wright-veljekset, Albert Schweitzer, Tojohiko Kagava, Martti Rautanen, P. J. Hannikainen, Saaren Matti, Maria Peltonen ja apostoli Paavali.

Simo Pekka Tiilikainen (1890 - 1982) käytti kirjailijanimeä Pekka Tiilikainen. Hän on kirjoittanut kirjat Leivässä turva – väkijuomissa turma (1940), Kipinästä tuli syttyy (1945), Kultaa kalliimpaa (1948), Elämää rakentavia tekijöitä (1950): Suunnista raittiuteen: Opas raittiusasian esilleottamiseksi toivonliitoissa sekä muissa lasten ja nuorten raittiuskerhoissa (1956), Raitis myös tupakasta (1959) ja Kuljettuja teitä: Kuvauksia merkkihenkilöiden elämänvaiheista (1966) sekä ollut usean oppikirjan yhtenä tekijänä.

Suomen Opettajain Raittiusliitto ­– ja sen seuraaja Raittiuskasvatusliitto – julkaisi kansakoulun raittiuskirjoituspalkinnoiksi lasten ja nuorten kirjasia. Kirjoittajat olivat yleensä suomalaisia, monet aikansa taitavimpia kertojia, kuten Ester Ahokainen, Urho Karhumäki, Pentti Paja (Pentti Keskinen), Ukko Kivistö, Lauri Leskinen, Juha T. Nevalainen, Anni Rautiainen, Hilja Valtonen. Samoin kuvitus oli usein tunnetuilta taiteilijoita kuten Martta Wendelin, Eeli Jaatinen, Akseli Einola, Jaakko Antikainen ym.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 22 vrk 15 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 22 vrk 15 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.