Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Pentti Paja: VARUSKUNNAN VINTIÖT: TARINAA POJISTA. 1964 Suomen Opettajain Raittiusliitto. 64-sivuinen nidottu kirja, kannen ja selän taitteessa alkava repeämä, kannessa teipin jälkeä ja merkintä 'N:o 3 1:n palk.', muuten ehjä ja siisti. Ei kuvitusta.

Varuskunnan vintiöt: Tarinaa pojista (1964) kirjan päähenkilöinä on kaksi poikaa: Teppo ja minä (-kertoja). "Teppo ja minä olimme sotilassukua. Tepon isä oli majuri, minun isä vääpeli. Kotimme olivat parakkirakennuksissa varuskunnan alueella kaupungin laidalla. (...) Ikkunoistamme näimme harjoituskentälle, jossa alokkaat hikisinä opettelivat sotilaiksi. (...) jo ensimmäiselle luokalle tullessamme meidät tunnettiin varuskunnan vintiöinä, jotka muutaman kerran olivat saaneet aikaan melkoista kohua paikkakunnalla. Näistä ja eräistä muistakin tapauksista kerron tämän kirjasen sivuilla."

 

2. Pentti Paja: RIKU JA RAKU: SEIKKAILUKERTOMUS. 1967 Suomen Opettajain Raittiusliitto. 75-sivuinen nidottu kirja, kannessa vähän kulumaa, muuten ehjä ja siisti, kannen sisäpuolella alkuperäisen omistajan nimi. Ei kuvitusta.

Riku ja Raku: Seikkailukertomus (1964) kirjan minäkertoja on Rauno, jota kutsutaan Rakuksi. Hän joutui aloittamaan koulunkäynnin viidennellä luokalla uudessa kotikaupungissaan aprillipäivänä. Uudessa luokassa oli oppilaita enemmän kuin koko entisessä koulussa.

 

3. Pentti Paja: REPUNPÄÄN OLYMPIALAISET: KOLME KERTOMUSTA. 1979 Raittiuskasvatusliitto. 79-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, esilehdellä alkuperäisen omistajan nimi. Piirroskuvitus: Arja Okko.

Repunpään olympialaiset: Kolme kertomusta (1979) sisältää kolme kertomusta:  Suuri kissanäyttely, Repunpään olympialaiset ja Kumma juttu.

 

Pentti Eino Sakari Keskinen (s. 1932 Tampere) on kirjoittanut omalla nimellään Tampereen paikallishistoriaan liittyviä teoksia ja nimimerkillä Pentti Paja useita nuorten kirjoja sekä yhden nuortenkirjan nimellä Eino Sakari. Ensimmäiset teokset vuonna 1963 omalla nimellä julkaistu Pahkalinnan sankari: Seikkailukertomus kesäsiirtolasta ja nimellä Pentti Paja Toimituksessa tapahtuu: Seikkailukertomus pojille.

 

Suomen Opettajain Raittiusliitto ­– ja sen seuraaja Raittiuskasvatusliitto – julkaisi kansakoulun raittiuskirjoituspalkinnoiksi lasten ja nuorten kirjasia. Kirjoittajat olivat yleensä suomalaisia, monet aikansa taitavimpia kertojia, kuten Ester Ahokainen, Urho Karhumäki, Pentti Paja (Pentti Keskinen), Ukko Kivistö, Lauri Leskinen, Juha T. Nevalainen, Anni Rautiainen, Hilja Valtonen. Samoin kuvitus oli usein tunnetuilta taiteilijoilta kuten Martta Wendelin, Eeli Jaatinen, Akseli Einola, Jaakko Antikainen ym.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 119 vrk 11 h 6 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 119 vrk 11 h 6 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.