Kuvaus

Pertti Paloheimo: P. PALOHEIMO – PISPALAN TARMO. 1997 WSOY. 356-sivuinen sidottu kirja, jossa 356 teksti- ja 16 valokuvasivua, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

P. Paloheimo – Pispalan Tarmo (1997) on monessa mukana olleen Pertti ”Pepsi” Paloheimon muistelmateos. Kirjan sivuilla on tuokiokuvia monista kelpo aikalaisista. Henkilövalinnat ovat kiehtovia ja arvaamattomia, usein hyvin sattumanvaraisia. Näyttöjen lisäksi on mukana aina hyppysellinen tunnetta. Kirjassa tehdään selkoa monista valinnoista. On kertomuksia siitä, miten kootaan olympiajoukkue ja kuka sen valitsee ja kertomuksia siitä, miten Yleisradioon on valittu johtajia ja miten heitä on erotettu – varsinkin pääjohtajia. Kirja kertoo myös siitä, miten P. Paloheimo on tullut valituksi moniin tehtäviinsä. Alusta loppuun Pepsin muistelmien sivuja leimaavat tämän mainion tarinaniskijän tunnusmerkit, rento pispalalainen elämänote ja hyväksyvä huumori.
 
Pertti "Pepsi" Paloheimo (s. 1930 Pispala, Tampere) on koulutukseltaan varatuomari. Hän on toiminut Yleisradiossa pääsihteerinä, TV1:n johtajana 1970–74, TV2:n johtajana 1974–75, Tapiola-yhtiöiden toimitus-johtajana 1976–83, Tapiola-ryhmän hallituksen puheenjohtajana 1984–87 sekä Perusyhtymä Oy:n ja sittemmin YIT-Yhtymä Oyj:n hallituksen puheenjohtajana 1987–89. Hän jäi eläkkeelle 1990. Hän on ollut useiden yritysten hallinnossa hallitusten ja hallintoneuvostojen jäsenenä, mm. Osuuspankkien Investointi-pankissa, Postipankissa ja Kirjayhtymässä. Hän toimi pitkään Lasten Päivän Säätiön (Linnanmäki) hallituksen puheenjohtaja 1988–96. Paloheimo on ollut Suomen Koripalloliiton ja Suomen olympiakomitean hallitusten jäsenen sekä Suomen olympiajoukkueen ylijohtaja Montrealin ja Moskovan olympialaisissa. Hän on Tampereen yliopiston hallintotieteiden kunniatohtori. Paloheimo toimi kolumnistina mm. Keskisuomalaisessa, Uudessa Suomessa ja Turun Sanomissa. Hän on julkaissut muistelmakirjat P. Paloheimo – Pispalan Tarmo (1997) ja Naantali 11.6.1944 (2008) sekä omakustanteena Matkani Marjan kanssa (2005).

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 94 vrk 1 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 94 vrk 1 h 31 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.