Kuvaus

Kun Saksa eli 12 vuoden ajan  ( vuodet 1933-1945 )  ns. Natsi vallan eli hakaristi aikaa, niin puolueen ideologia pureutui niinkin moneen asiaan, kuin sen aikana valmistettuihin esineisiin. Esim. posliini lautanen, sen valmistus ja tuotanto tapahtui Saksan Valtion valvonnan alla ja monen yrityksen oli "melko lailla pakko ostaa heidän tavaraa"  jolloin  Saksan tuotanto pyöri ja rahavirrat toimivat. Ei haluttu ostaa ulkolaista, se oli usein heikompaa laatua ja halvemmalla hinnalla.   "Köyhän ei kannata ostaa halpaa"   sanonta oli totta. Toisaalta ei köyhä kyllä usein ostanutkaan kestokulutus tavaraa. 

1kpl Pesuvati on 30  cm halkaisija ja sen reunaa kiertää ruosteenpunainen koristeraita, erikoinen. Paino 1236  g.   Korkeus pöydän pinnasta kulhon reunaan asti on 8,5 cm. Pohjassa on RAD organisaation kuva, hakaristi ja sen ympärillä hammaspyörän kehä. Se symbolisoi R.A.D  toimintaa eli Reichsarbeitsdienst , jossa työntekijä ei saanut lorvia kotonaan, vaan mieluimmin valtion palkkalistoilla teki edes jotain pientä hommaa, josta hän sai muutaman ropon. Laiskuus ja velttoilu, kotona luimuilu tai alkoholin yletön nauttiminen  oli käytännössä hyvin hankalaa. Jos haistattelit ja olit epäsosiaalinen sinua töihin (virkaan) hakeville ihmisille, saatoit joutua keskitysleirille muutamaksi kuukaudeksi oppimaan nyöryyttä ja kunnioitusta  esimiehiä kohtaan,  samalla se oli usein pakko katkaisuhoito. Nämä keskitysleirit eivät missään tapauksessa olleet mitään kuolemanleirejä, vaan paremminkin avovankila tyyppisiä  koulutus ja uudelleenkasvatus leirejä . Tosihankala tyyppi saattoi jäädä ilman iltaruokailua ja kyllä "Siberia opettaa " sääntö toimi kaikkialla.  

MIL22MZ005 Posliinikulho kulho , kiehuvaa vettä ja vaikka käyttöön mökki asuntovaunu kotityöpaikka jne.. erikoinen, on 100% aito. Hyvin vähän käytön aiheuttaa kulumaa, ehjä ja siisti. Huomaa, ikää on esineellä jo n.85 vuotta. Nazi-Saksan valtio toimi vain lyhyen aikaa,,,, vuodet 1933-1945 ja ajoitan tämän valmistuksen sinne aivan alkupään tuotantovuosiin.  Kulhon syvyys on 8,5cm ja muoto on tuollainen pesuvati muotoinen, ajaton. Reichsarbeitsdienst palvelua oli eräänlaista valtion talkootyötä ja kumma kyllä, innokkaita tulijoita riitti. Nuoret miehet ja naiset pälyilivät talkootöissä toisiaan jopa silmät kiiluen. Aina luonto on osannut tehtävänsä hoitaa ja ihmiset tykkäsivät samalla siitä, että työ antoi heille itsearvostusta ja itsekunnioitusta.  Hyvin moni romanssi alkoi näistä.  

Nukkuminen oli usein ladoissa ja parakeissa, tai muissa tilapäis rakennuksissa. Sodan mahdollisuudesta ei kansan parissa juurikaan puhuttu, haluttiin elää rauhan aikoja ja tehdä työtä ja nostaa elintasoa. Itseasisassa ei kukaan edes ajatellut sotaa muuta kuin puolustussotaa....jos Saksaan hyökkää joku vieras kateellinen valtio. Se olisi ollut laiton sota. Aina hyökkääjä on se rikollinen, oman maan puolustus on eräs kansojen perusoikeus.

Koko Reichsarbeitsdienst ohjelma  (lyhenne RAD  ) on osoitus siitä hyvästä yhteenkuuluvaisuuden hengestä, mikä maassa vallitsi. Nazi puolueen johto oli kovakätisesti vastaan Saksan "loiseläjiä" kuten puolue heitä nimitti, eli heidän mielestä kommunistit kaivoivat maaperää isänmaan ystävien jalkojen alta ontoksi, väittämällä että kaikki omaisuus kuuluu kansalle. Toisaalta Nazi puolue näki erityisesti niiden isojen tehtaiden omistajien olevan yhteiskunnan vihollisia. Nämä rikkaat oligarhet siirsivät omaisuuttaan ja rahoja ulkomaille ja myös se myyräntyö oli vastoin Saksan valtion etuja.   Lontoon ja New Yorkin pankkiirit eivät olleet halukkaita lainaamaan rahaa Saksan valtiolle....oli samaan aikaan monia erilaisia vaikeuksia. Saksa ei saanut rahaa ulkomailta....

Elintason kohottaminen oli vaikeaa, kuten se on aina, mutta osasyy oli muiden valtioiden haljuus antaa Saksalle lainarahaa . Tämä haluttomuus auttaa Saksaa , tavallaan pakotti puolueen johtoa hakemaan muita ratkaisuja, joista sota oli vain yksi, ei edes kovin kiinnostava ajatus. 

Mutta maailmansota tai sota vastaan länsimaita, sitä ei kukaan halunnut, ajatus oli vain hieman siirtää kansan huomiota kohti Puolaa. 

Näitä esineitä on paljon markkinoilla? Ei, päinvastoin. Juuri nyt kaupittelen omaa kokoelmaani pienemmäksi, mutta näitä häviää koko ajan maailman ympäri ja vielä 12  kesää, ovat kohteet silloin 100 vuotta vanhoja ja arvo pomppaa  vielä reilusti ylöspäin. Kohde on Löbau, Saksa ja yhdistelen huutoja. 

Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
 Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 
 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 12 vrk 7 h 1 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

79 € Sulkeutuu 12 vrk 7 h 1 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.