Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Pete Gage – Tough Talk

Label:Goofin' Records (2) – GRCD 6165

Format:CD, Album

Country:Finland

Released:2010

Genre:Rock, Blues

 

Tracklist

1Tough Talk Boogie3:32

2Bad Feeling3:37

3Victim Of Your Love3:38

4Relaxing With My Baby3:18

5No Other Woman (But The One From Louisiana)2:51

6Standing At The Crossroads4:10

7Mose3:11

8Midnight Hour Blues3:32

9Under My Skin3:09

10I Got A Right4:41

11Other Side Of The Street3:12

12Sweet Mercy3:45

13Let The Four Winds Blow3:31

14Living In My Sin4:30

15Do Some Rock 'N' Roll3:06

 

Credits

Notes

Recorded in may 2009 at Juha’s studio, Vantaa, Finland

 

PETE GAGE BIO:

Helmikuussa vuonna 1946 Paddingtonissa Lontoossa syntynyt Pete Gage on monipuolinen, lahjakas ja karismaattinen taitaja. Hän on myös todellinen bluesmies, jonka karheat, raivokkaat ja jopa aggressiiviset tulkinnat ovat täynnä tunnetta ja suurta sydäntä. Peten musiikki-ura käynnistyi jo 60-luvulla. The Sloane Squares-yhtyeen raivoisat keikat tekivät vaikutuksen entiseen Shadows-basisti Jet Harrisiin, joka pestasi Peten ja kumppanit bändikseen, ja he ovat mukana muun muassa vuonna -67 ilmestyneellä Jet Harris-singlellä My lady”, jolla Pete siis vastaa laulu-osuuksista. Suomessa maestro muistetaan erityisen hyvin 90-luvulta, jolloin hän toimi viiden vuoden ajan Dr Feelgoodin laulaja-harpistina, ja oli mukana muun muassa bändin ”On the road again” -albumilla. Omiakin levyjä on ilmestynyt, Pete Gage Expression-kokoonpanon albumi ”Give it with a feeling” ilmestyi 90-luvun puolivälissä, ja pari vuotta myöhemmin ilmestyi Suomessa äänitetty ja suomalaisen Goofin’ Recordsin julkaisema piano-laulu-vetoinen bluesalbumi ”Out of hours”.

Viime vuoden Pete Gage on viettänyt rauhallista elämää kotiseudullaan Fromessa Englannissa, mutta on kaiken aikaa kuitenkin keikkaillut säännöllisesti omien kokoonpanojensa kanssa Brittein saarten klubeilla ja isoilla blues-festivaaleilla. Englannin lisäksi myös etenkin Espanjan bluesklubeilla ja festivaaleilla hän on aina ollut erityisen suosittu esiintyjä. Suomessa Petellä on kaikki nämä vuodet ollut oma innokas fanijoukko, ja on sekä bändeineen että soolona esiintynyt muun muassa Rauma Blues-festivaalin pääesiintyjänä, Lahden Blues & Roots-festivaalilla, Jyväskylän Blues Live-tapahtumassa ja Järvenpään Puistobluesissa useaan otteeseen.

Juuri tällä hetkellä Pete Gage on erityisen aktiivinen. Viime vuonna hän äänitti Suomessa Juha Takasen Äänistudioilla uuden albumin ”Tough Talk” (GRCD 6165), jonka suomalainen Goofin’ Records julkaisee toukokuussa 2010. Kaikkien laulu-osuuksien lisäksi Pete soittaa levyllä myös pianoa ja huuliharppua. Albumin sävelmateriaali on pääosin artistin omaa uutta sävemateriaalia, tyyliltään muhevan laajaskaalaista juurimusiikkia, jossa blues, rhythm & blues ja rock’n’roll ovat tärkeässä roolissa, ja jossa kokonaisuutta maustavat mukavalla tavalla niin cajun, kantri kuin jazz-vaikutteetkin. Suomalaisten juurimusiikkitaitajien ohella levyllä soittaa kitaraa kuudella kappaleella englantilainen legendaarinen Gypie Mayo (ex-Dr Feelgood, ex-Yardbirds). Suomea levyllä edustavat rumpali Juha Takanen (ex-Agents, Zephyr), basisti Teuvo Lampinen (Dimlighs jne), kitaristi Archie Hämäläinen ja basisti Teppo Nättilä ovat tuttuja Doctor’s Order-yhtyeestä, lisäksi Hannu Pikkarainen (kitara ja urut) ja Arto Mäkelä (kitara) vierailevat levyllä.”

 

2.6.2010 BLUES-FINLAND.COM
Syntisen toimivaa

Pete Gagen uusi levy "Tough Talk" esittelee juurevan rytmimusiikin eri puolia sekä itse artistin suosikkien perintöä. Suomalaiset
laatumuusikot sekä kitaristi Gypie Mayo antavat osaavan taustatuen.


Lontoolainen rock- ja blues-mies Pete Gage kokosi hiljattain suomalaisen Doctor's Orderin (vahvistetun version) kanssa yhteislevyn "Tough Talk". Albumi, jolla vierailee myös ex-Yardbird Gypie Mayo, on laaja viidentoista kappaleen vetoinen kokonaisuus.


Toisin kuin monet muut mittavat levyt, "Tough Talk" pystyy pitämään mielenkiinnon loppuun asti mukavasti yllä. Joukkoon mahtuu boogieta, perusblues-rockia ja hieman jazz-tyyppistäkin menoa. Gage on tehnyt kaikki kipaleet kahta lainaa lukuun ottamatta.

Perustavaa laatua olevan materiaalin kärkibiisi on "Living in My Sin". Siinä Pete Gage – entisen Dr Feelgood -nokkamiehen kokemuksella – tarinoi siitä, kuinka hän epäonnistuneiden jalkapallo- ja hevosurheiluyritelmien jälkeen päätyi elämään alkoholin ja naisten täyteistä, syntistä elämää.

Onnistuneita blues-rockeja ovat myös Mickey Juppin hauska "Standing at the Crossroads Again" ja rajumpi rypistys "Do Some Rock & Roll".

Pete Gagella on monipuolinen esikuvien kaarti, ja vaikutteet kuuluvat mojovasti useilla kappaleilla. Fats Dominon perintö on ohittamaton huomio "Sweet Mercy"- ja J.J. Calen vastaava "I Got a Right" -raidalla. "Bad Feeling" puolestaan tuo mieleen Sonny Boy Williamson II:n ja etenkin legendan teoksen "Help Me".

"Mose" taas kulkee klassikkokappaleen "Parchman Farm" sävelteemassa. Senhän sävelsi itsekin uuden levyn hiljattain tehnyt  pianovirtuoosi Mose Allison.

Rytmimusiikin tyyliopasta selataan osuvasti cajunin/zydecon (No Other Woman [But the One from Louisiana]) ja jazzin (Other Side of the Street) kohdalta. "Tough Talk Boogie" on vetävä slide-kitaroineen (Archie Hämäläinen), ja mahtuu mukaan melodinen pop-balladikin, "Victim of Your Love".

Pete Gage ansaitsee kelpo kumarruksen hyvästä alkuperäismateriaalista. Laulajana hänestä kuulee, että muutakin on nautittu kuin kansalaisluottamusta. Hänen pianonsoittonsa on tarttunut levylle aidon sointisena. Soittotyyli on sopivasti 'down home'. Plussa on helppo heittää myös "Bad Feeling" -biisin valittavasta harppusoundista.

Vierailijoista loistavat kitaristit. Gypie Mayon paksusointiset välikkeet viimeistelevät muutaman kappaleen. Arto Mäkelän kantrahtava esiintyminen on poikaa ("Mose"), ja Hannu Pikkaraisen hienovireinen slide on pop-raidalla "Victim of Your Love" kuin muistutus juurimusiikin läsnäolosta.

Muutamaa väläystä lukuun ottamatta sanoitukset ovat lähinnä tilan täytettä – onhan Peten elämänmakuiselle äänelle oltava jotakin laulettavaa. 

Pete Gagen "Tough Talk" on pullollaan pieniä oivalluksia ja hyvää soittamista. Yhtään tappohyvää biisiä ei tosin ole saatu purkkiin. Levylautasella teos kuitenkin toimii mukavasti, ja tiukan trion säestyksellä livetilanteessa varmuudella vielä moninkertaisesti paremmin.

PASI TUOMINEN

BLUES-FINLAND.COM


Pete Gage: Tough Talk. Goofin' Records, 2010

Pete Gage (laulu, piano, huuliharppu), Gypie Mayo (kitara, basso), Archie
Hämäläinen (kitara), Hannu Pikkarainen (kitara, urut), Arto Mäkelä (kitara), Teuvo
Lampinen (basso), Teppo Nättilä (basso), Juha Takanen (rummut, lyömäsoittimet,
haitari)

Tuottajat: Pete Gage, Juha Takanen, Teppo Nättilä


Lue myös Pete Gagen haastattelu

Linkit: Pete GageDoctor's OrderGoofin' Records

Jaa juttu profiilissasi: |

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


7,90 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 24.4.2024 20:56
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.