Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Peter Benchley: TAPPAJAHAI. Suomentanut Irmeli Sallamo. 1974 Uusi Kirjakerho. 269-sivuinen sidottu kirja, kansipaperin reunoissa repeämiä (ks. kuva), itse kirja ehjä ja siisti, kannen ja esilehden välisellä tyhjällä lehdellä aikaisemman omistajan nimi ja merkintä ’Jouluna 1974’, ei muita merkintöjä.

Tappajahai (1974; Jaws 1974) on jännittävä tarina valkeasta tappajahaista, joka terrorisoi pientä kylpyläkaupunkia. Nuori nainen ui tyynin vedoin öisessä valtameressä. Yhtäkkiä jokin hyökkää hänen kimppuunsa. Aamulla löytyy vedenrajasta hänen ruumiinsa kappaleita. Kammottava tapahtuma – isku turistikaupungille. Sulkeako rannat vai vaietako onnettomuudesta? Kumpikin vaihtoehto tuntuu mahdottomalta. Viranomaiset päättävät salata pedon olemassaolon - kunnes hai hyökkää uudestaan ja hyytävä pelko valtaa koko kaupungin.

Peter Benchley (1940 New York City – 2006 Princeton, New Jersey) oli yhdysvaltalainen kirjailija. Hänen tunnetuimman teoksensa, bestseller-romaanin Jaws (1974; Tappajahai 1974) pohjalta tehdyn elokuvan (1975) ohjasi Steven Spielberg. Benchley käsikirjoitti myös elokuvan yhdessä Carl Gottliebin kanssa. Hänen kaksi muuta tunnettua kirjaansa, The Deep (1976) ja The Island (1979), on myös käännetty elokuviksi.

 

2. Helen MacInnes: TEHTÄVÄ RIVIERALLA. Suomentanut Ritva Wederhorn. Päällys: Jorma Piironen. 1977 Uusi Kirjakerho. 273-sivuinen sidottu kirja, kansipaperissa pientä kulumaa (ks. kuva), esilehden ja kannen välinen tyhjä lehti revitty irti, muutamalla sivulla jotain tahraa, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

 Tehtävä Rivieralla (1977; Agent in Place 1976) on Helen MacInnesin jännitysromaani, jonka avaus on raju: huippusalainen Naton muistio on joutunut vääriin käsiin, ja kovavauhtinen ajojahti alkaa. Pieni parhaiden asiantuntijoiden joukko määrätään hoitamaan asia niin, että lopputulos on siisti. Näiden miesten joukossa ovat amerikkalainen kustantaja Brad Gillon ja viinikauppiaan asussa esiintyvä englantilainen Tony Lawton. Heille tehtävä on paitsi vaarallinen myös arkaluontoinen: miesten hyvä ystävä Tom Kelso ja tämän vaimo Dorothea ovat sekaantuneet pahasti juttuun. Kirjoittaja seuraa kylmän ammattitaitoisesti kummankin puolen liikkeitä pelin siirtyessä New Yorkista Välimeren rannoille, missä Naton ja Varsovan liiton tiedusteluvoimat kohtaavat toisensa. Täällä, kauniin lomakaupungin vehreiden puistojen, värikylläisten markkinoiden ja kalasatamien taustaa vasten, huipentuu taistelu jossa jokaisella on vain kaksi ratkaisua: tunnista ja tapa, tai tule tapetuksi.

Helen MacInnes (1907 Glasgow – 1985 New York City) oli skotlantilaissyntyinen amerikkalaiskirjailija, maailman luetuimpia jännityskirjailijoita, romanttisen trillerin ja vakoilujuttujen kuningatar. Suoritettuaan tutkinnon Glasgow´ssa ja Lontoossa hän työskenteli kirjastonhoitajana. Avioiduttuaan hän muutti miehensä kanssa New Yorkiin 1937; Yhdysvaltojen kansalaisuuden hän sai 1952. Helen MacInnesin trillereiden taustana ovat hänen oman aikansa poliittiset tapahtumat, jotka hän sijoitti aina uusiin ja mielenkiintoisiin ympäristöihin, joihin hän oli tutustunut lukuisilla matkoillaan. Hänen 21:stä vakoiluromaanistaan on filmattu neljä: esikoisteos Above Suspicion (1941), Assignment in Brittany (1942), The Venetian Affair (1963) ja The Salzburg Connection (1958). Teoksista ovat ilmestyneet suomeksi ensimmäisenä 1964 Tehtävä Venetsiassa sekä Roomasta pohjoiseen, Kaksoiskuva, Tehtävä Salzburgissa, Tehtävä Malagassa, Tehtävä Delfoissa, Tehtävä Tirolissa, Tehtävä Prahassa, Tehtävä Rivieralla, Tehtävä Sveitsissä, Tehtävä Washingtonissa ja Tehtävä Wienissä.
 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3 €
tai
Sulkeutuu 117 vrk 5 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 117 vrk 5 h 2 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.