Kuvaus

Myynnissä Gabrielin eka soolo-LP (joka tunnetaan myös nimellä Car). Ihan eeppinen!

LP-kohteissani nouto kotoani Tikkurilasta. Postitus VAIN mikäli huudat samalla 3-4 (tai enemmän) LP-kohdettani.

Kunnosta voisin sanoa, ettei yhtään naarmua, soi moitteitta ja vain pussipölyä levyn päällä. On originaalipussukassa (kuvat) ja nekin ikä huomioiden hyvät. Erillinen muovisuoja kuuluu kauppaan.

ATCO SD 36-147

Side One

No.TitleWriter(s)Length

1."Moribund the Burgermeister" 4:20

2."Solsbury Hill" 4:21

3."Modern Love" 3:38

4."Excuse Me"Peter Gabriel, Martin Hall3:20

5."Humdrum" 3:25

 

Side Two

No.TitleLength

6."Slowburn"4:36

7."Waiting for the Big One"7:15

8."Down the Dolce Vita"5:05

9."Here Comes the Flood"5:38

 

Peter Brian Gabriel (s. 13. helmikuuta 1950 Chobham, Surrey) on englantilainen muusikko, joka tuli alun perin tunnetuksi Genesis-yhtyeen laulajana ja yhtenä sen perustajajäsenistä. Gabriel teki Genesiksen kanssa kuusi levyä (vuosina 1969–1974) ja erosi yhtyeestä vuonna 1975 lähtien soolouralle. Hänen soolouransa tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa ”Shock the Monkey”, ”Solsbury Hill” ja ”Sledgehammer”, joista viimeksi mainittu tuli tunnetuksi animoidusta musiikkivideostaan. Vaikka hän aloitti uransa progressiivisen rockin parissa, soolouran hitit ovat varsinkin uran myöhemmässä vaiheessa olleet varsin popahtavia sävellyksiä. Hänen musiikissaan on kuitenkin vaikutteita muun muassa maailmanmusiikista, soulista ja funkista. Gabriel on tehnyt myös menestyneitä soundtrack-levyjä, muun muassa Passion: Music for The Last Temptation of Christ, joka voitti Grammyn vuonna 1989.

Peter Gabriel on myös visuaalinen artisti, sillä jo Genesiksen aikoinaan hänellä oli tapana käyttää mitä erikoisimpia esiintymisasuja ja varsinkin 1980-luvulla hän oli kiinnostunut kehittämään senaikaista musiikkivideokulttuuria.

Ensimmäiset neljä Gabrielin soolourallaan vuosina 1977–1982 tekemistä albumeista ovat nimeämättömiä. Kolmesta ensimmäisestä kuitenkin käytetään nimiä Car, Scratch ja Melt kansikuvien perusteella, sekä neljännestä nimeä Security Yhdysvalloissa julkaistun version mukaan. Albumien jättäminen nimettömiksi juontuu Gabrielin ideasta tehdä albumeistaan toinen toistaan seuraavat, ikään kuin viikkolehden numerot.

Vaikka jo 1980 julkaistu kolmas soololevy oli LP-listan ensimmäinen Englannissa ja listojen kärjessä monessa Keski-Euroopan maassa, varsinainen läpimurto Amerikassa tapahtui vasta So-levyn myötä vuonna 1986. Levy nousi Billboard-listan toiseksi ja poiki useita singlehittejä, muun muassa ”Sledgehammer” (#1) ja ”Big Time” (#8).

Gabriel on tehnyt vuosien varrella yhteistyötä monien nimekkäiden muusikoiden kanssa. Näihin kuuluvat muun muassa Genesiksen rumpalina toiminut Phil Collins, Robert Fripp, Kate Bush, David Bowie, Manu Katché, David Rhodes, Tony Levin, Paula Cole ja Youssou N’Dour. Myös Gabrielin tytär Melanie Gabriel on laulanut artistin kiertueilla ja levyillä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 7 vrk 22 h 50 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

30 € Sulkeutuu 7 vrk 22 h 50 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.