Kuvaus

Peter Greenawayn kepein ja viihdyttävin elokuva alkaa 70-luvun Kiotosta. Kalligrafi kirjoittaa hellävaraisesti tervehdyksen Nagiko-tyttärensä kasvoihin tämän syntymäpäivänä. Aikuisena kaunis Nagiko (Vivian Wu) etsii asioita, "jotka saavat sydämen lyömään kiivaammin". Nagiko yrittää etsiä täydellistä kalligrafirakastajaa, joika käyttäisi hänen koko kehoaan paperina. Hongkongissa hän tapaa Jeromen (Ewan McGregor), joka vakuuttaa että Nagikon olisi parempi olla itse sivellin kuin paperi. Nagiko voisi kirjoittaa Jeromen iholle.

Pillow Book perustuu Japanin keisarillisen hovin kuulun kurtisaanin Sei Shonagonin tuhat vuotta sitten kirjoitettuun teokseen, joka on kokoelma muistoja, listoja lempiasioista, rakkausseikkailuja. Tuhatvuotinen kohtaa elokuvan uusimmat keinot kiihottavalla tavalla. Kalligrafiassa kuva on tekstiä ja teksti kuvaa: kuvan kirjoittaminen on sama asia kuin tekstin maalaaminen. Pillow Book tähtää kuvan ja tekstin lihallisen syntiseen, täydelliseen liittoon.

"Olen vakuuttunut siitä, että asiat jotka stimuloivat ja motivoivat ihmisiä tulevat kahdesta lähteestä, ainoista asioista joihin voimme luottaa. Ensimmäinen on seksi. Toinen on kirjallisuus" -Peter Greenaway

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 9 vrk 12 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7 € Sulkeutuu 9 vrk 12 h 47 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.