Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Anneli Salonen: VILLINAARAAT. 1999 Karisto. 176-sivuinen sidottu kirja, ehjässä kansipaperissa jotain hankaumaa (ks. kuva) ja takana tarran jälkeä, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä. 

Villinaaraat (1999) -romaanissa limittyvät kahden kovin erilaisen naisen kohtalot. Heitä yhdistävät naapuruus ja mies – toisen veli, toisen Kohtalo. Tytti oli hoitanut kaupungin vakinaista virkaa mallikkaasti, mutta häntä kiusattiin työpaikalla: jotkut olivat sitä mieltä, että hän oli siepannut viran toisen nenän edestä. Tytti kertoi henkilöstöpäällikölle ongelmistaan, mutta tämä ei puuttunut asiaan. Kimpaantuneena Tytti muuttaa nimensä Elisaksi, jättää työpaikkansa ja muuttaa kotitilalleen Kukkulaan kasvattamaan vihanneksia ja pitämään tilitoimistoa. Kukkulassa vierailee Elisan veli Riku, joka käy naapurin Helkan luona muistelemassa lapsuusaikoja. Hiljainen ja kyläläisistä erillään pysyttelevä Helka on muuttanut takaisin lapsuutensa maisemiin, hoitaa vanhaa höpsähtänyttä tätiään ja tekee puusta veistoksia. Helka ja Elisa ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta heitä yhdistää sisäisen rikkinäisyyden tunne, eletty elämä on jättänyt jälkensä. Ihan nuoria he eivät enää ole, mutta kumpikin saa kerättyä sisäistä voimaa uuden minän rakentamiseen. Kun kesä on mennyt, villinaaraiden elämä ei ole entisellään. Elisa on murtanut sovinnaisuuden rajat, hän odottaa lasta ja asuu avoliitossa nuoren rakastettunsa kanssa. Helkakin on saanut uskoa naiseutensa voimaan. Verevällä ja huumorin sävyttämällä tavallaan Anneli Salonen kertoo kesästä, joka muutti ratkaisevasti näiden kahden villinaaraan elämää.

Villinaaraat-kirjassa kuvataan keski-ikäistyvien naisten arkipäivää ja sitä miten he ottavat elämänsä omiin käsiin. Tarina luo uskoa siihen, että aina voi muuttaa elämänsä suuntaa. Elämän suolan tuo lämpimän huumorin näkökulma sekä valoisa elämänasenne. Nurkan takaa voi aina löytyä myös romantiikkaa.” (Mervi Koski/ Sanojen aika)

Anneli Salonen (s. 1924 Hyvinkää) asuu Hämeenlinnassa. Hän on työskennellyt sosiaalialalla, yrityselämässä ja vuoteen 1993 omassa kirjanpitotoimistossa. Oppia kirjoittamiseen hän on hakenut kirjoittajakursseilta. Anneli Salosen romaanien päähenkilöt ovat itsenäisiä ja vahvatahtoisia nuoria naisia. Perinteisestä naisviihteestä Salosen nostaa esiin hänen tapansa sekoittaa tarinoihinsa aineksia jännityskirjallisuudesta. Anneli Salonen on julkaissut romaanit Maariankukka (1992), Rakkaani Villiruusu (1993), Kahvila rakkaudelle (1995), Tammalaukka (1996), Rakkautta ja rautalankaa (1997), Villiruohojen maa (1998), Villinaaraat (1999), Kaarnamorsian (2001) ja Surullinen kansanlaulu (2003).

 

2. Pirjo Hassinen: VOIMANAISET. 1996 Otava. 231-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei kansipaperia, kannen sisäpuolella pieni tarran jälki, lopun tyhjälle välilehdelle liimattu kansipaperin takasivun selostus kirjasta, ei (muita) merkintöjä.

Voimanaiset (1996) on Pirjo Hassisen neljäs romaani. Nainen on aurinko, mies on kuu, hän oli sanonut. - Kuu saa vaikka pudota radaltaan, se ei maailmoja kaada. Mutta jos aurinko sammuu... Julia on kolmikymppinen naimaton nainen, jolla on kaksi äitiä, molemmat yhtä läheisiä. Sisarukset Tuula ja Irja ovat aina asuneet yhdessä, ja kumpikin on seurustellut miehen kanssa, josta tuli Julian isä. Pehmeän, tahdottoman äitinsä ja dominoivan tätinsä kasvattama Julia on opetettu riittämään joka suhteessa itselleen. Sitten Julia kohtaa uudelleen nuoruutensa ihastuksen, jolla oli aikanaan tarjota vain lumihankea ja kuolemaa... Voimanaiset on romaani vahvuudesta, josta tulee pakovarma vankila, rakkaudesta ja vapaudesta. Mutta lopputulos on kaikkea muuta kuin kompromissi. Pirjo Hassinen on kirjoittanut jälleen vaikuttavan, intohimoisen ja rehellisen tulkinnan naisen elämästä. Teos on ilmestynyt tsekiksi 1998.

Monisyinen, eroottinen ja psykologinen aikuisten satu.” - Helsingin Sanomat

Pirjo Hassinen (s. 1957 Kuopio) on jyväskyläläinen päätoiminen kirjailija. Hän on opiskellut Jyväskylän yliopistossa valtio-oppia ja filosofiaa. Pirjo Hassinen on maaginen kertoja, aistivoimaisen kuvauksen mestari, tunnelman luoja, ympäristön tarkkailija. Hän on saanut mm. Savonia-palkinnon 1995, Kiitos kirjasta -mitalin 2001, kirjallisuuden valtionpalkinnon 2001 ja Suomi-palkinnon 2004. Hänen teoksiaan on käännetty latviaksi, norjaksi, saksaksi, tsekiksi ja turkiksi. Pirjo Hassinen on julkaissut romaanit Joel (1991), Yön kentät (1992), Ennustaja (1994), Voimanaiset (1996), Viimeinen syli (1998), Mansikoista marraskuussa (2000), Jouluvaimo (2002), Kuninkaanpuisto (2004), Isänpäivä (2006), Suistola (2007), Sano että haluat (2009), Rouva (2011) ja Popula (2012) sekä kirjailijanimellä Birgitta Hurme historialliset rakkausromaanit Toukokuun kreivi (1992), Kiveen hakattu sydän (1994) ja Lootuslampi (1996) sekä teoksen Kuumia tunteita (2003).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 2 vrk 9 h 30 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 2 vrk 9 h 30 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.