Kuvaus

Tuotanto: Sami Pitkämö, Abdissa Assefa / Sony Music Entertainment


1. Irti

2. Lola ja Ola

3. Rauhaton

4. Unelmat ja haaveet

5. Takki auki

6. Hanna pien’

7. Huoleton

8. Elämän kevät

9. Kaunis maa

10. Sinun vuoksesi
Arvio: 4/5

Ennen kuuntelua odotukseni ovat vielä selvät. Viihdetaiteilija, Velipuolikuusta ja Pulttiboisista tunnettu Pirkka-Pekka Petelius on vihdoinkin ottanut irtioton höpsön koomikon roolistaan ja ryhtynyt synkän vakavalle, Loirin Eino Leino -tulkintoja mukailevalle linjalle. Senhän kertoo jo albumin nimi ja kansikuvakin.

Sitten lyövät avauskappaleen ensimmäiset svengaavat tahdit. Ja mieleen muistuu taas, ettei kaikki todellakaan ole aina sitä miltä näyttää. Nimikappaleessa esiin nouseva lause ”ylen katsojiain hämää” kertoo jo, mistä on kyse: pilasta. Melankolinen ensivaikutelma olikin pelkkä älykäs vitsi. Itse tuotos on jotain ihan muuta.

Petelius ei ole hylännyt levyllä koomista minäänsä, vaan paljastanut itsestään herkimmän, syvimmän ja taiteellisesti erittäin lahjakkaan puolen. Nyt ei ryvetä murheen syvässä alhossa, vaan kuullaan enimmäkseen mietiskelevän letkeää, hyväntuulista jazzia, liikuttavaa runoilua sekä älykkäitä mietintöjä. Lyriikoiden takana on Petelius itse, musiikki on Sami Pitkämön tuotantoa.

Loppuvaikutelma sekoittaa tragedian ja komedian korttipakat yhteen, minkä kuulee parhaiten Kaunis maa -raidassa. Lola ja Ola vie muistelot suoraan Muistan sua, Elaine -hittiin ja monet muut kappaleet pidemmällekin, suoraan jazziskelmän kulta-aikaan. Siksi tähän levyyn olisi todennäköisesti tykästynyt hiljattain menehtynyt säveltäjä Erik Lindströmkin.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 39 vrk 11 h 9 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 39 vrk 11 h 9 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.