Kuvaus

Olen ostanut itse Saksasta,  Meissen paikkakunnalta, missä sijaitsee Euroopan ensinmäinen posliinitehdas, tämän valkoisen posliini medaljongin.

Siinä on kuvattuna 1500-1800 luvun kaunis naisen sivukasvokuva ja hyvin taidokas kukkalaite.   Toisen valokuvan otin takapuolelta , jotta näet Meissen tehtaan sinisen logon= aivan aito !

Kun ostat tämän muiden mukana on postimaksu tälle tasan NOLLA Euroa. 
Hienoa saksalaista laatua ja on kiva omistaa kotona edes pala Meissen posliinia. Paino 11 g.. Aivan kuin uusi, loistava kunto ja kaunis koriste.
Halkaisija on 42mm. Paksuus reunasta mitattuna on 4mm.
DE12DZ601     Meissen tehtaan medaljonki posliinia ja kaunis koriste. Kuvassa antaa 50 ct kolikko vain kokosuhdetta, ei ole kaupassa mukana. Sivu profiilikuva kaunis nainen on ajaton, se ei ole koskaan pois muodista. Kohde on Hampurissa, Saksa

On harmi, että suomalainen "posliinitehdas"  ei merkkaa tavaroihinsa, onko kyseessä posliini vai fajanssi, majoliikkaa tai joku muu keramiininen halvempi sekoitus.  Heidän ohjelmassa on paljon keramiikka esineitä, jotka ovat maalattu valkoiseksi.Hyvinkin vanha suomalainen posliini lautanen onkin todellisuudessa fajanssia, eikä posliinia.  ( Aito posliini oli ja on  kallista)

Aito luja posliini on arvostukseltaan huomattavasti keramiikkaa korkeammalla tasolla.    Aivan jokainen hiemankin koulutusta saanut perheenäiti osaa eroittaa keramiikka fajanssin ja posliinin toisistaan. Englanniksi on sana posliini hieman outo,  sillä se sotkee alkuperämaata,  posliini on englanniksi  "China "  ja se ei suinkaan aina ole posliinia. Posliini on usein ohuempaa ja selvästi kovempaa, kuin usein paksu huokoinen fajanssi. Myös posliinin ääni on erilainen, se "soi " kimeästi, kun taas fajanssin ja muiden halvempien keramiikka sekoitusten ääni on kumeahko, tylppä.

Huomaa, keramiikka taide esineet voivat olla aivan samalla tasolla,kuin posliini, jopa kalliimpia. Keramiikka on usein taidetta ja yksilöllistä uniikki valmistusta.    Puhe oli yllä talousposliinista ja talous (kotikäyttö, arkipäivä) lautasista jne.. Sitävastoin lasinen lautanen saa usein Keski-Euroopassa kauhun ilmeet pintaan. Jos siinä on pienikin särö tai Chip murunen lohkeema, menee ateroinnissa teräviä liki näkymättömiä lasinpaloja elimistöön sisään ja ne voivat aiheuttaa suurtakin harmia. Posliini on se turvallisin, sillä sen ääni muuttuu heti, jos siinä on pienikin vika, särö tms.   Käytä aitoa posliinia, hylkää keramiikkaa ja lasi ruokailu astioista, jopa  lasista valmistettu hienolle sokerille oleva astia on huono, pieni lasisiru saattaa huomaamatta mennä kahvin teen mukana elimistöön vaivoiksi. Kun posliini esineessä on särö tai murtuma "chip"  hylkää se heti, särön halkeeman sisällä pesii basilleja !

Opi tunnistamaan oikea posliini, halpa talousposliini ja valkoiseksi maalattu keramiikka eivät ole kunnon posliinia ! Mene kaupassa katsomaan ulkomaalaisia posliini tavaroita ja kyselemällä  testaa myyjien tuotetietoutta. Huomaa, että tietysti kaikki ovat keramiikkaa, sanan laajassa merkityksessä---posliini luokitellaan keramiikka esineiksi. Mutta kun puhutaan kotikäyttö esineistä, eroitamme aidon posliinin muista keramiikka esineistä.

Posliini esineiden valmistus alkoi Euroopassa varsin myöhään, se oli jo tuhat vuotta ennen "valkoista miestä"  aivan tuttu juttu Kiinassa ja Japanissa. Euroopan ensinmäinen oma posliini tehdas aloitti toimintansa Saksassa ja nimellä Meissen. 

Keski-Euroopan perheenäiti ja moderni virkanainen käyttää paljon aikaa oikeiden ruokailu astiastojen valintaan ja usein valinta päätyy saksalaiseen korkean laadun posliiniin:

Merkit ovat : Meissen,    KPM ( Berliinin tehdas)       Hutschenreuther,  Rosenthal ja kaikista kallein lienee Nymphenburg Saksan Baijerista, München kaupungin liepeiltä. Jokaisella valmistajalla on oma nettisivu. Ne eivät ole halpoja, usein maksaa yli 300 euroa ja hintarajaa ylöspäin tuskin tulee heti vastaan. Esim. Nymphenburg ruokailuastiasto maksaa jo Saksassa München kaupungin myymälässä 18,000 euroa ja niitä myydään rikkaille ympäri maapalloa.

Suomessa kaupitellaan Saksan ja Luxemburgin rajalla toimivan Villeroy & Boch tehtaan tavaraa. Aina se ei ole posliinia ja sen arvostus on yllä mainittujen saksalaismerkkien alapuolella. Vanha Villeroy & Boch posliini tavara on arvossaan vain silloin, kun sen tehtaan logon alla seisoo vielä paikkakunta Mettlach.  Yrityksellä oli tehtaita usealla paikkakunnalla ja tehdas tekee myös mosaikki kaakelia ja WC pönttöjä jne..Saksassa oli ennen sotia (1945) Dresden kaupungissa   toinen Villeroy & Boch tehdas. Tuotteissa usein on merkki logo, josta selviää paikkakunta. Nykyään on uusi Villeroy & Boch ekonomi sukupolvi ottanut myyntiohjelmaan kaiken maailman Kiina ja Aasia tavaraa, niissä on heidän merkki logo, mutta en itse pidä niitä missään arvossa. Pitää olla texti Made in Germany, silloin edes katson sitä toisen kerran. 

Mitä tarkoittaa lautanen, figuuri ja kukkamaljakko, jos puhutaan hinnosta? Figuuri on aina kallein, se on taide esine. Maljakko Vaasi on myös usein (ehjänä) varsin kallis, posliini maljakko pitää ainakin yksi joka kodissa olla. Keramiikka on myös usein yksilöllistä taidetta ja keramiikka vaasi on ihan OK !  Lautasia on useita ja niiden hinta ja laatuskaala on laaja.

Pari valokuvaa Meissen tehtaasta, Saksa ja Dreden kaupungin lähellä. Katso tarkkaan kuvaa kuulanheittäjästä, figuuri on noin 35cm korkea ja aito Meissen, hintalappu 9000 euroa. 

Kernaasti yhdistelen huutoja, lähetän tämän mukana muutakin tai muun mukana tämän
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!  

Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank pankin tilille, suosin säästöpankkeja, en liikepankkeja. 

  Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana.

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Ostan ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu, tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 
 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu noudattamaan 
niitä toimitus-ja maksutapoja, jotka on ilmoituksessa kerrottu, esim. en hyväksy mitään rahasiirtoja Western Union avulla  vaikkapa Afrikasta.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 58 vrk 22 h 23 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3,97 € Sulkeutuu 58 vrk 22 h 23 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää
Kilpailuta sähkösopimus

Aloita syöttämällä kenttään postinumero tai osoite. Osoitetta käytetään vain sähkönkulutuksen arviointiin.

Hae

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.