Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Linkkuveitsi on tarkoitettu maistiais palojen napsimiseen. Avattuna on puukko 25cm pitkä. Terä 12cm ja kasaan taitettuna 14cm. Kahvan paksuus on 9mm. Mustaan bakeliitti kahvaan on eräs karjantuottaja Stuttgartista laittanut oman nimensä. Oletan, että hän antoi tämän lahjaksi omille maanviljelijä lihakarjan tuottajille jossain 1930-1950 luvulla. Terän pitäisi olla hieman kaareva, jotta sillä leikattu viipale olisi hiuksenohut....maistaminen ei tarkoittanut syömistä mahaa täyteen. Paino 64g.

Terä aseen on valmistanut Saksan Solingen kaupungissa Rolf Walter Büchel.   Muita kuuluisia terä aseiden valmistaja paikkoja  Euroopassa olivat Sheffield ,  England ja Toledo, Espanja. Maailmalla tietysti Japanin Seki ja ei pidä unohtaa ystäviemme Arabien Damaskusta, jossa tehtiin eräät maailman parhaat terä aseet. Arabit ja nykyinen Turkki olivat muinaiseen aikaan paljon edellä muita, he ovat hyvin älykästä kansaa. 

WF01FB513 Puukko Terä ase linkkuveitsi Taskuveisti ja hyvin erikoinen, erittäin hienossa kunnossa keräilijälle. Kohde on Hampurissa, Saksa

Kun Keski-Euroopassa elintarvike alan tuottajat tapasivat esim. alan messuilla ja muissa mainos ja myynninedistämis tapahtumissa , oli jokaisella mukanaan aina oma maistamis linkkuveitsi. Kyllä, se oli aivan normaalia arkea vielä tuonne 1960 luvulle asti. Tämä linkkuveitsi lienee 1930 luvulta ja on erittäin hienosti säilynyt meidän päiviin asti. Näillä maistettiin (veistämällä itse) juustosta pieni viipale, usein se oli ALPPI maisemien kovaa laadukasta juustoa ja toisinaan taas kuivattua lihaa tai makkaraa.  Maanvijelijät liha ja karjanpitäjät valmistivat usein omassa taloudessaan mitä erilaisempia lihoja, usein juuri kuivattua, palvattua jne.. Makkaraa omasta takaa ja etenkin juuri vuoristo seudulla oli lammas se lihan tuottaja.   

Miksi lammas ?  Vaikeaan rinnemaastoon ei voinut lypsykarjaa päästää, sillä ne olisivat kaatuneet rinteessä.   Meidän suomalaisten mielestä ovat naudat  (lehmät)  Sveitsissä Itävallassa Saksassa , joskus kyllä aika kaltevalla niityllä ja pusikko ja notkelmaa riittää.....sentakia oli jokaisella lehmänkello kaulassa, että omistaja eläimen sentään löysi....Toisaalta ei lammasta voinut päästää alppi-niitylle ensin, sillä se puri kasvillisuuden niin matalaksi, ettei lehmän turpa saanut maasta enää mitään kasvillisuutta irti.    Lammas vuohi on ankaran niukan kasviston/ maaston eläin ja se nyhtää maasta ruokaa vielä silloin, kuin kaikki muut eläimet kärsisivät nälkää....vuohi lammas löytää aina jotain ;)

Koska makkarassa oli Alppien eteläpuolella rasva yleensä oliivista  ja se antoi makkaralle aivan oman maun, oli tavaravaihtoa runsaasti läpi Alppi solien. Kunnon sika taas antoi rasvan makkaraan pohjoisessa, tai joskus myös lampaanrasva. Lapset tottuivat pohjoisessa sian rasva makuun  , etelässä taas vanha tuttu oliivi antoi oman maun kaikelle. 

Nyt valittavat  Alppi maiseminen maanviljelijät ja karja talouden hoitajat, että maailman Golbalisoituminen tappaa heidän elinkeinoaan , sillä rikkaat länsi-oligarhit ja jätti-globaali konsernit spekuloivat elintavikkeiden hinnoilla ja ne ajavat näitä pienyrittäjiä rahavaikeuksiin. Suuret yritykset , usein Anglo-Saksi USA alkuperää toimivat kuin avaruuden mustat aukot, ne nielevät kaiken ja tuhoavat aivan kaiken....vanha kapitalistinen idea kilpailusta laadun ja hinnan kanssa on menneen talven lumia, sillä monella jätti konsernilla on jopa 600 eri tuotemerkkiä ja voivat kiristää jälleenmyyjää tavaravalikoiman suhteen... kuluttajan valinta supistuu, hintakartellin tapaisia konserneja vastaan....katsopa tavaran valmistajan tiedot, marketin tavara on paljolti jännää salapoliisi puuhastelua. 

Koemaistamis puukkoja  ei tarvita sillä suuret päätökset ostoista ja markkinoinnista tekee nykyajan ÖKÖ-nomi sukupolvi vain voittolukujen valossa, itse tavaran laatu on heille sivuseikka....pääasia vaan rahavoitto ja mahdollisimman suuri voitto.   Elintarvikkeen laatu ja terveysseikat ovat arvoja, joita on helppo mainoksen avulla " muutella ", pääasia on mahdollisimman suuri voitto, heikompi laatuinen elintarvike on halpaa ja siitä saa voittoa.....  Vain  numeroita seurataan, kukaan isojen yritysten johtoporukan eliitistä ei maista tuotteita itse.....rahan maailma ja onko tuotteessa voiton makua !   Hienon maku kokemuksen tilalle on tullut iso lihava jätti konserni ja heidän laskukone, tehdään voittoa . 

Suuntaus on myös selvä, isot jätti tukkuportaat ja halpamyymäläketjut hallitsevat markkinoita. Monet nuoret luulevat, että englanniksi kirjoitettu elintarvikkeen seloste on terveyttä.....parempi kuin suomeksi....mutta usein suomi laatu on parempaa, ei geenimanipuloinitia, ei myrkkyjä, väriaineita jne.....kannatan EU tavaraa.

 Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!  Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


55,98 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 17.4.2024 10:34
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.