Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Raamattu ja kirkon usko tänään (2004), Maarit Hytönen (toim.), Kirkon tutkimuskeskus


Maarit Hytösen toimittama synodaalikirja vuodelta 2004. Yksityiskohtainen kuvaus alla:

"Kirkon ja sen papiston suhtautuminen erilaisiin eettisiin kysymyksiin sekä toisistaan poikkeavat käsityksen kirkon virasta ovat viime vuosina tehneet raamattukeskustelun Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa entistä tarpeellisemmaksi. Kun toisistaan poikkeavia kantoja perustellaan Raamatulla, herää kysymys, miten Raamattua pitäisi tulkita, että tulkinta tekisi oikeutta Raamatulle itselleen? Myös kirkon virallisissa kannanotoissa joudutaan arvioimaan, mihin kirkon kannan tulisi perustua: Raamattuun, luonnolliseen lakiin ja järjenkäyttöön, traditioon vai johonkin muuhun?
Kirkko ja Raamattu ei aiheena ole kirkon historiassa uusi. Vanhan viisauden mukaan kirkon ja sen papiston on tarpeen jokaisena aikakautena uudistaa suhteensa Raamattuun ja sanoa, mitä se juuri tänään merkitsee, miten Raamattua tänään pitäisi tulkita. Raamattu ja kirkon usko tänään on useiden asiantuntijoiden puheenvuoro aikamme raamatuntulkintaan.
Tämän kaikkien hiippakuntien yhteisen synodaalikirjan kirjoittajia ovat piispa Simo Peura, kirkkoherra Jukka Keskitalo, Espoon hiippakunnan dekaani Kai Peltonen, tutkijat Pauliina Kainulainen ja Petri Merenlahti, dosentit Sammeli Juntunen ja Jouko Talonen sekä professorit Tage Kurtén, Hans-Olof Kvist, Tuomo Mannermaa, Antti Raunio, Lauri Thurén ja Timo Veijola."

Kirja on ollut säilytettynä lämmitetyissä ja ilmastoiduissa sisätiloissa, joissa ei ole eläimiä tai tupakoitsijoita.

Katso myös muut tarjolla olevat huudot!

Maksu tilisiirtona ennen toimitusta. Postikulut 6,50 € (huutopaketti + pakkausmateriaalit), vaihtoehtoisista toimitustavoista voidaan keskustella (ilman takeita). Useamman huutokohteen yhdistäminen yhteen toimitukseen lienee mahdollista, mutta riippuu esim. Postin kuljetushinnoista.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


2,50 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 20.5.2024 21:41
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.