Kuvaus

Radio Tulee Hulluksi  (DVD)


Aviopari Eila ja Toivo Teräsvuori ovat radiotoimittajia. Viime aikoina Eila on kuitenkin joutunut patistamaan miestään töihin, koska tämä mieluummin torkkuisi kotisohvalla. Sitten Toivo saa kuningasajatuksen, ja ehdottaa piilomikrofonilla tehtävää koomista reportaasia. Mikrofoni takin alla hän yrittää haastatella ravintola Kappelin asiakkaita.

Yritys epäonnistuu ja häntä luullaan mielisairaaksi, koska hänen on nähty puhuvan itsekseen. Poliisit kuljettavat hänet Houruniemen sairaalaan, jossa selittelyt eivät vakuuta lääkäreitä - kyseessä on selvä skitsofreniatapaus. Toivon on laadittava mielikuvituksellinen pakosuunnitelma ja senhän näppärä toimittaja keksii alta aikayksikön..

Matti Kassilan ohjaama jännityskomedia Radio tekee murron (1951) oli hyvä yleisömenestys. Kassila jatkoi aiheen käsittelyä yhdessä Aarne Tarkaksen kanssa ja näin syntyi käsikirjoitus elokuvaan Radio tulee hulluksi. Tuottajaksi saatiin Teuvo Tulio ja elokuva valmistui 1952. Pääosassa ovat Hannes Häyrinen, Ritva Arvelo ja Kaarlo Halttunen.

 

Ensiesitysvuosi
1952

Ohjaus
Matti Kassila

Käsikirjoitus
Matti Kassila
Aarne Tarkas

Näyttelijät
Hannes Häyrinen
Ritva Arvelo
Uljas Kandolin
Kaarlo Halttunen
Arvo Lehesmaa
Unto Salminen
Yrjö Ikonen
Heikki Savolainen
Oiva Sala
Sakari Puurunen

 

Kesto:
91 min

Tekstitys:
Ruotsi

R2

K-3

Suomijulkaisu

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5,98 €
Sulkeutuu 67 vrk 4 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5,98 € Sulkeutuu 67 vrk 4 h 47 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.