Kuvaus

Vanha raha kolikko, nimellisarvo oli 10 Penniä, kolikot ovat kuparia. Suomi oli vuonna 1915 , 1916 osa  suurta jättiläismäistä Venäjää ja valtakuntaa johti kuningas, venäjäksi  "Tzaar "   ja suurin osa hoviväestä asusteli Pietarissa.... Valtakunta oli sisäisesti sairas, sillä aateliset ja rikkaat ja sitten oli miljoonia rutiköyhiä talonpoikia, joiden koko omaisuus kulki aina mukana. ( omistivat vaatteet yllänsä ja puukon ) ... köyhistä talonpojista ei välittänyt kukaan mitään... 

2 kpl SUOMI kolikkoja ja kolikon arvo on riippuvainen sen yleiskunnosta, reunoja nakerreltu, klommoja, vääntö, vahvaa kulumaa jne. niin arvo on pieni....vastaavasti huippukuntoinen on usein yli 20x kalliimpi. Huomaa myös kolikon koristelu on tammipuun lehtiä ja tammenterhoja. Suomessa kasvaa tammea lähinnä Tammisaaressa, eli se sopii huonosti maamme symboliikkaan, kuten vaikka vaakunaeläin leijona.  Tuliko tammi sitten tzaarin Venäjältä? Jostain syystä moni suomalainen ajattelee vain Venäjän kylmää Siperiaa, eikä huomaa, että heillä on paljon myös kuuman ilmastovyöhykkeen alueita, jopa Mustan Meren helmiä.....tammi ja tammenterho ovat olleet usein Saksan symbooleita ja Suomi ihaili avoimesti Saksaa. Todennäköisesti tammi idea oli kopioitu Saksasta. 

GLD26NV001 Kolikko raha 2 kpl yhteishinta yli 100v vanhoja , aitoja

Kohteen taustaa hieman syvenmälle olevaa tarinaa omasta päästäni: 

Suomi ja Venäjä eivät olleet suuren henkilöpalvonnan maita  ja kolikkoon ei laiteta jonkun henkilön kuvaa, ei !  Valtio on valtio ja persoona on persoona...mutta kolikon "kruunu" puolelle laitettiin roomalaisilla kirjaimilla N II, se  tarkoitti vallassa olevaa Tzaaria Nikolai II..... 

Harmi Venäjälle, mutta kun valtion johdossa on typerys, koko kansa kärsii...niin kävi nytkin.. Eurooppa ajautui sotaan, kuin unissakävelijät, valtioiden jääräpäiset johtomiehet ohjasivat kohti sotaa !  Täysin turha sota ! Se alkoi vuonna 1914.

Britannia oli pyytänyt Venäjää omalle puolelleen kohti Saksan keisaria sotimaan... kuten Pietarin koiranleuat sanoivat: " Tzaari lupasi , että viimeiseen Venäjän sotilaaseen asti puolustetaan Britanniaa..."     edes ymmärtämättä, että nyt ei ollut kyse Napoleon ja ratsumies miekan kanssa, vaan modernit aseet tappavat hieman pidenmän matkan päästä.

Sota ei sovi köyhälle valtiolle, sillä sotilaan aseet  ja varustus maksaa paljon rahaa ja Tzaari lähetti Venäjän talonpoikia vastaan Saksan kk-pesäkkeitä. Tzaarin sotilaat olivat usein ilman uniformua ja lapio tai halikko kädessä vastaan kk-pesäke....Saksan Keisarin sotilaat tappoivat n. 2 miljoonaa vihollista, eli venäläisiä sotilaita.....Venäjän talonpoikia kuolee siis Saksan vastaisella rintamalla miljoonia ja tämä viesti tavoitti maan äidit, veljet, siskot, vaimot....mitä mieletöntä sotaa meidän Tzaari oikein tekee?   Tzaari  murhaa oman kansansa ?  Tzaari NIkolai II vaan piti kunniansanansa, minä autan Britanniaa ! 

Tzaaritar pyytää ja pyytää, rukoilee,  lopeta hyvä mies sotiminen.... hovissa oli ihmeparantaja , hän kiistatta omasi outoja kykyjä, Mr.Rasputin.  Hän näki ja vaistosi kansan tuskan ja itkun, myös hän pyysi ja rukoili useasti sodan lopettamista....Tzaarin vastaus oli aina jyrkkä "EI "   ... Historia kirjoittaa Rasputinista, että hän olisi tehnyt tzaarittaren kanssa sänkyleikkejä, sekä myös tyttärien kanssa...totta tai ei, hän vaistosi herkkäsieluisena vallankumouksen olevan ilmassa ja helmikuussa 1917 tuhannet naiset tunkivat hoviin ja vaativat vallanvaihtoa...vastaansa saavat naiset  poliisien ja henkivartiokaartin ruoskaa ja luotia ja naiset perääntyivät...noin 1000 naista kuolee poliisien ja sotilaiden luoteihin... 

Rasputin murhataan ja ruumis heitettiin Neva jokeen, takana lienee aatelinen, joka sai Britannia puntia palkaksi, koska jos Saksa saa omat sotilaansa pois itärintamalta ja voi siirtää heidät kohti länsirintamaa eli Britanniaa, voisi se olla kohtalokasta Britannialle ja Ranskalle.... Maahan saapuu pariskunta ja mies käyttää taiteilijanimeä Lenin...hän ei tuntenut ainuttakaan tavallista työläistä ;)mutta hän puhuu "tavallisten työläisten" puolesta...... 

Suomi liittyy kiinteästi Leninin  matkaan ja Lenin pakenee Suomeen, koska ei vallankumous tahdo onnistua... Saksan sodanjohto kihisee tuskasta, sillä he pelkäävät, että USA liittyy Atlantin toiselta puolen sotaan ja tuo reippaita sotilaita ja aseita länsirintamalle, eikä Saksa saa itärintamaa rauhoittumaan.... venäläisiä nälkäisiä ja huonosti varustettuja sotilaita tuntuu aina vaan riittävän. Saksa on kahden rintaman välissä, tilanne on heille sietämätön.  Syksyllä onnistuu Lenin vihdoin tekemään vallanvaihdon, vallankumous!  Vaaleissa oli Bolshevikkejä äänestänyt alle 10%, joten kansa ei suinkaan ollut samalla linjalla. Kommunistit saavat vallan ja miehittävät postit, poliisit, lennättimet ja lehtitalot.  

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Halvin on ns. Pikku-Paketti DHL, saa painaa 2 kg ja maksaa 8,50 EUR  ( ei seurantanumeroa ) 

DHL paketti 5 kg painon asti maksaa 16,99 EUR, usein kerätään samaan pakettiin useampi tavara. Kirjat ja paperi tuotteet , dokumentit yms. maksavat Saksan Postin kulujen mukaan noin 5 eur. Mutta poikkeuksia on helppo tehdä myös alaspäin. 

HUOM: Vain 16,99 EUR maksavalla DHL paketilla on seurantanumero. Jos se on tärkeä sinulle, niin valitse DHL paketti toimitustavaksi ja mainitse asiasta myyjälle. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 32 vrk 21 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 32 vrk 21 h 31 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.