Kuvaus

Olin Kirgiisiassa EUR-AASIASSA noin viikonpäivät ja ihastuin kauniiseen maahan ja iloisiin ystävällisiin ihmisiin.Taskuun jäi jokunen maan seteli.  Valuutan nimi on SOM.     Setelin arvon noustessa myös sen koko suurenee, tämä idea on tuttu...Muistamme " Milano koplan", joka poisti painovärin USA:n yhden dollarin setelistä  ja painoi AIDOLLE  blanko setelipaperille isonman 20 Dollarin tai 50 dollarin setelin...hups, yksi dollari sai arvonnousun. Kikka onnistui, koska dollari setelien koko oli aina sama, sinänsä hyvin tyhmä ajatus, siksi esim. EURO setelit on aina eri kokoisia, pienin koko on pienin arvo, loogista ja järkevää Eurooppa ajattelua. Eurooppa on aina edellä Amerikkaa. 

DE24SP807    Kirgiisia seteliä 2kpl, painovuosi 2009  molemmissa hologrammi turva ideaa... vesileimat myös ! Ihan modernin turvasysteemin valuuttaa, he elävät samalla tasolla kuin EU. Kirgistan Kirgisia 

Sana Kirgisistan on Venäjän kyyrisillä kirjaimilla, onhan maalla 100 v perinteet vanhan kunnon Venäjän kanssa. 

Hieman omia kokemuksia Kirgiisia maasta, liittyen ylläolevaan myyntikohteeseen:

Kirgiisian koko  on noin 75% Suomen pinta-alasta. Asukkaita on 6 miljoonaa ja maa on itsenäinen tasavalta. Maasto on vuoristoa ja tasankoa, laaksoa.... Pinta-alasta on 95% yli 1000 m merenpinnasta ja jopa 40% on yli 3000 m merenpinnan yläpuolella .   Kansasta on noin kolmannes yhä nomadi elämää elävää ( nomadi vaeltavaa kansaa ) ja kansa on melko nuorta, lapsia on isot laumat ja maata mainostetaan " toinen Sveitsi "....mikä on suuri VALE!  Vuoristo ja tasanko on liki koko maata ja vuoret kohovat jopa liki  7500 m asti, kun taas Sveitsin Alppien korkein piste on 4800m.  Joten Sveitsi jää selvästi kakkostilalle, sen lisäksi on Kirgiisia luonto ja vuoristo täysin puhdasta, ei saastetta ja ikävää meluavaa massaturismia ! Kirgiisia on uskomattaman halpa maa !

Pääkaupunki on Bishkek ja asukasluku on 950,000 joten sekin on Helsinkiä suurempi kaupunki . Kaupungissa on yhä Neuvostoliiton leima, he rakensivat Kirgiisiaan tuhansia isoja kerrostalo asuntoja ja kouluja,  sairaaloita,  urheilukenttiä, isoja siltoja , katukäytäviä  jne... Kerrostalot ovat 6-10 kerroksia ja usein satoja metriä pitkiä komplexia....voi vain arvata, mikä valtavan suuri talousrasite Kirgiisia mahtoi olla Neuvostoliitolle  , vastavuoroisesti on Kirgiisiassa jättimäisiä peltoja ja vihannes hedelmä tarhoja, joiden maataloustuotteet tänään ostaa Venäjä ja Kiina, aivan kaiken mitä maa vaan pystyy myymään. Maito juusto leipä vilja ....kaikki menee kuin kuumille kiville Venäjälle...myös naapurimaa Kiina on hanakka ruokaa ostamaan. Kieli on virallisesti kirgiisi, eräänlainen TURKKI murre, mutta katukieli on yli 90%:sti aina venäjä ja jopa kirgiisia kirjoitetaan Venäjän kyyrisille kirjaimilla. Englanti puhuttiin hotellissa ja Burger King ravintolassa, muuten kaikki puhuivat venäjää...edes venäjän aakkosten kirjaimet olisi hyvä osata ennen matkaa , muuten on turistilla vaikeuksia !

Kirgiisia pitää tärkeimpänä asiana hyvät suhteet Venäjälle ja Kiinaan. On helppo  ennustaa, että tämä maa tulee nousemaan, jopa nousuvauhdin näkee...upeita ostokeskuksia, jotka jättivät jälkeen monet länsimaiset "ostarit" ja vaate ja koru tarjonta oli halpaa ja loistoa riitti. Kirgiisian nousun salaisuus on selvä,   Venäjä ja Kiina ovat maksavia hyviä "asiakkaita", niiden avulla on nousu helppoa.  Kirgiisiassa on maaperässä jotain, mikä kiinnostaa länsivaltioita, kuin hunaja isoa karhua   ....Kirgiisian vuorien sisällä on kultaa, elohopeaa,wolframia, uraania ja vieläpä "harvinaista maata", mitä kännykkä teollisuus tarvitsee ja nämä maaperä rikkaudet ovat  lähellä Kiinaa kaikki ! Kirgiisian kansan tulevaisuus on turvattu----kiitos Kiina !

Kirgiisia oli hyvin positiivinen kokemus ! Maassa on halpa elää, jopa 200 eurolla elää /kk kuin kuningas. 

Kaikkialla näki, että Eur-Aasia alueella hallitsee Kiina ja Venäjä, jopa Turkki. Moskeijaa on paljon ja hoikkia nuoria miehiä  ja naisia, pääkaupungista sai rahalla ihan mitä vaan.....runsas tavaravalikoima.....mitään ei puuttunut tai puutetta en nähnyt.             Autokanta oli Japani,  Korealaisia autoja oli paljon ja MB Sprinter oli varmaan joka neljäs auto. Arvostetuin ja halutuin henkilöauto oli Toyota Camry ja Lexus. Liikenne sujui hyvin. Liikuin autolla noin 600km. Kirgiisian valuutta on nimeltään SOM ja noin 2 Euroa maksoi, kuin ajoin taxilla 5km matkan, taxit ovat liki kaikki Korea KIA tai Hyundai automerkkejä, ne kestävät jopa soratie ajoa. Taxit olivat usein sotkuisia ja saattoivat olla teknisesti heikossa kunnossa. Toisaalta virallinen taxi oli usein turha ottaa, sillä kun pysähtyi vain kadunvarteen seisomaan ,niin  heti tuli joku tarjoamaan kyytiä ja Som ja Euro kelpasi maksuksi....ota EURO valuuttaa matkalle mukaan, älä vaihda niitä dollareiksi, vaan EURO on se, josta tykätään ! 

Usein oli auton ratti "väärällä puolella" koska käytettyjä autoja tuodaan naapurimaista Japanista jne.. joissa on liikenne eri puolella, kuin mitä on meillä. Kun katsoo maailmaa Kirgiisian näkökulmasta, niin Eurooppa tuntuu hyvin kaukaiselta paikalta. 

Jos luulet, että SUOMI on jotenkin edellä muita maita, niin piipahda Kirgiisiaan ja Kazahtaniin, näet omin silmin, että monet valtiot nousevat ja pyyhkäisevät pian meistä ohi, iloisesti taakse vilkuttaen ! No, heitä auttaa Venäjä ja Kiina. Nämä kaksi maaata ovat oikeita talousvetureita. Ihmiskunnasta 60% asuu Aasiassa.  Me länsimaat voimme hävitä elintaso kilpailussa ja siksi iso länsimaa haastaa riitaa ja sotaa, eivät pidä kehityksestä, mutta tosi on tosi....maailmaan ilmestyy Eurooppa napa, Amerikka napa ja Aasia napa. Vielä 20-30 vuotta ja Afrikka tulee mukaan....

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 


Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 2 vrk 7 h 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3,99 € Sulkeutuu 2 vrk 7 h 18 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.