Kuvaus

RAID (2DVD) 12-osainen kotimainen rikossarja

Ruotsissa asuva Raid (Kai Lehtinen) tulee vanhan ystävänsä - ja entisen tyttöystävänsä isän - Ukin kutsumana suomeen. Ukin tytär Merja on tehnyt itsemurhan, mihin vastuullisena Uki (Esko Salminen) pitää tyttären työnantajaa Esconia.

Raidin vanha rikoskumppani Hammar on Esconin palveluksessa likaisen työn tekijänä, eikä erikoisasemaan päässeen elektroniikkajätin toiminta näytä muutenkaan kaikilta osin kestävän päivänvaloa. Hammarin kanssa Raidilla on oma "kalavelat" selvittämättä. 

Komisario Eero Janssonin (Oiva Lohtander) syliin puolestaan putoaa hankala poliisimurha. Aluksi jäljet tuntuvat johtavan Raidiin, mutta pian Jansson ymmärtää maalin olevan muualla. Raidin ja Janssonin edut yhdistyvät, kun esiin nousee vastustajia, joiden valta ulottuu joka paikkaan ja käsi joka taskuun. 

Raid saa taustatukea Marabou-jengiläisiltä, vanhoilta ruotsinkavereiltaan sekä rekkakuski Ratsumieheltä (Markku Maalismaa). Raidin kostoretkeä sulostuttaa nakkikioskin myyjätär Tarja (Mari Rantasila), ja moneen suuntaan polveileva tarina rönsyää värikkäitä hahmoja, motiiveja ja elämänkohtaloita.

Ohjaus: Tapio Piirainen

Käsikirjoitus: Harri Nykänen, Tapio Piirainen

Pääosissa: Kai Lehtinen, Oiva Lohtander, Mari Rantasila, Kirsti Väänänen, Pekka Huotari, Juha Muje, Tuula Nyman, Esko Salminen, Tapio Liinoja

Valmistusvuosi: 2000

Kesto: 12 x 42 min

Kuva: Anamorphic 1.78:1 (16:9) Full Screen

Ääni: Suomi - Dolby Digital 2.0

Tekstitys: Englanti

Kotelon kansien kieli: Suomi 

Alue: 2 (eurooppa)

 

RAID (DVD)

Globalisaatiota vastustavan lehden toimitus palaa maan tasalle. Palossa saa surmansa kolme lehden työntekijää. Kovaotteisen oikeudenjakajan Raidin entinen tyttöystävä Tarja (Mari Rantasila) toimi lehden toimittajana. 

Palon tekijöiksi ilmoittautuvat uusnatsit, mutta Raidin hyvä ystävä komisario Jansson (Oiva Lohtander) epäilee tunnustusta maksetuksi.

Pian tuhopolton jälkeen Maailmanpankin vastaisessa mielenosoituksessa kuolee nuori nainen. Aluksi kuolinsyyksi epäillään poliisin Karhu-ryhmän harhaluotia, mutta juttua tutkiva Jansson löytää muita todisteita. Poliisi ei pysty selvittämään kuolleen naisen henkilöllisyyttä.

Raid palaa Suomeen kierreltyään Venäjällä kahden vuoden ajan. Hän kuulee Janssonilta Tarjan menehtyneen tulipalossa. Raid ei voi jättää asiaa sikseen vaan päättää löytää oikeat syylliset. Raid ja Jansson etsivät totuutta kumpikin tahollaan. Laki ja ruokavalio erottavat nämä miehet, mutta moraali yhdistää.

Miksi niin monet säilyttävät hyvyytensä, vaikka heidän pitäisi tulla koviksi. Lepääkö toivo paremmasta ajatuksessa, että ihmisen kyky erottaa oikea ja väärä säilyy?

Elokuvassa Sundmanin roolia esittävä Juha Muje voitti parhaan miessivuosan Jussi-palkinnon vuonna 2004. Jussin saivat myös Jukka Uusitalo lavastuksesta ja Pentti Tillder puvustuksesta.

Rooleissa nähdään myös Ratsumiestä näyttelevä Markku Maalismaa sekä Pekka Huotari konstaapeli Huuskona ja Kirsti Väänen ylikonstaapeli Susisaarena.

Ohjaus: Tapio Piirainen

Käsikirjoitus: Harri Nykänen, Tapio Piirainen

Pääosissa: Kai Lehtinen, Mari Rantasila, Oiva Lohtander, Pekka Huotari, Juha Muje

Valmistusvuosi: 2003

Kesto: 2 h 2 min

Kuva: Anamorphic  Widescreen 1.85:1

Ääni: Suomi - Dolby Digital 2.0

Tekstitys: Suomi (kun puhutaan muuta kieltä kuin suomea sekä heikkokuuloiselle), ruotsi, englanti

Kotelon kansien kieli: Suomi 

Alue: 2 (eurooppa)

Bonukset

  • "Paha, pahempi, RAID" - Näin tehtiin elokuva
  • Näyttelijöiden ja tekijöiden esittely
  • Mari Rantasilan "Näkemiin rakkaani"-kappale
  • Traileri
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 23 vrk 20 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

25 € Sulkeutuu 23 vrk 20 h 36 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.