Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Pertti Pakarinen: ANTTU JA MINÄ. 1980 Kirjayhtymä. 128-sivuinen sidottu kirja, ehjä kansipaperi, itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Anttu ja minä (1980) kertoo Anttu-nimisestä koirasta, joka syntyi Espoon kaupungin Haukilahdessa heinäkuussa 1979. Yhtä paljon kuin koirasta kirja kertoo ihmisestä ja sen joskus vaikeasti ymmärrettävissä olevasta käyttäytymisestä. Anttu on noutajakoiran pentu, mikä sinänsä ei ole harvinaista. Mutta harvinaista sen sijaan on se, että Anttu oppi puhumaan ja vielä Pohjois-Karjalan murretta. Antun korkea älykkyys perustuu sen laajaan sanavarastoon ja politiikkaa se seuraa herpaantumattomalla innolla. Anttu ottaa kantaa asioihin ja sanoo mielipiteensä kiertelemättä silloinkin kun on isäntänsä kanssa eri mieltä. Kirjailija ja lääkäri Pertti Pakarinen on löytänyt uuden nurkkauksen kirjallisuuden kukkatarhasta ja kuokkii sitä huumorin väkevässä valossa, väliin pirullisesti nauraen, väliin ihmetellen, mutta koiraansa Anttuun lujasti luottaen.

Pertti Pakarinen (1931 Heinävesi – 1998 Helsinki) oli yleislääketieteen ja psykiatrian erikoislääkäri ja kirjailija. Hän toimi lääkärinä Nurmeksessa 1962–66 ja 1969–76. Pakarinen julkaisi 1970- ja 1980-luvuilla useita suosittuja terveyteen ja ravitsemukseen liittyviä kirjoja. Näistä ensimmäinen oli Älähän hättäile: Stressiaapinen aikuisille, josta otettiin 12 painosta vuosina 1975–76. Pakarinen julkaisi teokset Häiriintynyt vanhus (1971), Älähän hättäile: Stressiaapinen aikuisille (1975), Me mököttäjät (1976), Menopäällä: Lääkärin päiväkirja (1976), Suhteet kohalleen (1977), Lääkärin valinta (1978), Pelko pois (1979), Anttu ja minä (1980), Päreenpolttajat: ”Ihmistyyppi, joka tuhlaa kaikkea muuta paitsi aikaa” (1981), Potilaskertomuksia: ”Mikäs nyt on vaivana” (1982), Tri Pakarisen dieettiohjelma (1983), Yleislääkäri vastaa (1984), Supervaimon käyttöohjeet: Ilkikurista lähifuturologiaa alan miehille (1990) ja Oravanpyörästä oravanpesään (1993).


 

 

2. Raija Oranen: SULO TULI TALOON JA MUITA KÄÄNTEENTEKEVIÄ KERTOMUKSIA. 2009 Teos (4. painos). 242-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Sulo tuli taloon ja muita käänteentekeviä kertomuksia (2007) -kirjassaan  Raija Oranen tarinoi oman perheensä ja lähipiirinsä arkea suuremmista sattumuksista. Suloisuus saa alkunsa, kun kirjassa Kaikki Doriksesta ja muita ällistyttäviä tarinoita (2004) jo tutuksi tullut Doris von Mienhof-Partanen saa hellyttävän veljen. Sulo on viisiviikkoinen sekarotuinen koiranpentu, joka Fuengirolan kirpputorilta tupsahtaa uuden omistajansa syliin kuin kauan odotettu lahja. Sulo saa toiseksi nimekseen Raitis, sillä koiran emäntä on päättänyt vastedes jättää viinit ja konjakit juomatta. Sulo osoittautuu niin valppaaksi ja kiltiksi, että lakkaa kasvamasta, jotta mahtuisi mukaan lentolaukkuun. Sulo myllertää mielen myönteisesti ja antaa monta uutta aihetta. Kirjassa kerrotaan myös tarinoita tupakoinnin lopettamisesta, juomisen koukuista, miten lähetellään telepaattisia viestejä ja härnätään räyhähenkiä ja byrokraatteja, löydetään tukku seteleitä, matkustellaan maanpäällisissä paratiiseissa ja seikkaillaan koirien kanssa Suomessa ja Espanjassa.

Raija Oranen (s. 1948 Hyrynsalmi) on tuttu paitsi sykähdyttävistä kirjoistaan myös televisiosarjoista "Puhtaat valkeat lakanat" ja "Ruusun aika", jotka on julkaistu kirjoinakin. Orasen laaja tuotanto käsittää romaaneja, novelleja, satuja, lastenkirjoja, kuunnelmia ja näytelmiä sekä musiikkidraamaa ja tv-käsikirjoituksia.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 40 vrk 10 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 40 vrk 10 h 31 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.