Kuvaus

[AC1015]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI

Hyvässä iskussa oleva kovakantinen painos Tauno Palon pojan, ESKO SALMISEN diggareille. 

Raila Kinnunen - Esko Salminen: ELÄMÄNI ESKONA 

- STILL GOING WRONG - 

"Sitä sattuu siinä ammatissa", kuittaa Cyrano de Bergerac ystävänsä kantelun, että Molière on pihistänyt näytelmäänsä tämän tekstiä.

Sitä ja paljon muuta sattuu myös näyttelijän ammatissa. Ainakin Esko Salmisen elämässä ja työssä. Hyvää, pahaa, rumaa ja kaunista - ja kaikki se on päätynyt pohjattoman muistin lokeroihin ja sitä kautta myös ainutlaatuisten roolihahmotusten rakennusmateriaaliksi.

Esko Salminen on elämän ahmatti, työnarkomaani, älyn ja tunteen näyttelijä, ujo ihmisten rakastaja, kirjojen suurkuluttaja, armoitettu muistaja ja kaskujen kertoja, jonka tarinoissa puoli vuosisataa suomalaista teatteria ja neljä sukpolvea sen tekijöitä syttyvät elämään."

-------------------

Ollako vai eikö, siinä pulma.

Raila Kinnusen kirjoittamassa Elämä Eskona -kirjassa (WSOY, 1997) Salminen on kertonut, miten hänen on aina pitänyt lähteä katsomaan, mitä on joen mutkan takana. Siksi hän päätti nuorena miehenä lähteä Kansallisteatterista.

”Elämäni käännekohtia ovat olleet ne, joissa olen pelännyt. Lähteminen rikkoo tutun kuvion. Turkuun lähteminen oli sellainen, kun minulle oli juuri Kansallisteatterissa luvattu maat ja mannut”, Salminen sanoo nyt.

Lähtemiset ovat hänelle tärkeämpiä kuin suuret roolityöt. Sen takia Salminen ei halua nimetä rakkaimpia roolejaan, ei edes Shakespearelta. Hän madaltaa ääntään keittiön pöydän ääressä ja katselee epäluuloisesti ympärilleen.

”Rakkainta roolia ei voi sanoa, koska muut roolit tulisivat mustasukkaisiksi.”

Aikanaan Salminen vietti Turun kaupunginteatterissa lähes kuusi vuotta. Lopulta hän päätti palata Helsinkiin.

”Olen ajatellut tätä cowboy-dilemmaa, että on pakko lähteä katsomaan joen mutkan taakse. Kärsin ja pelkäsin sitä silloin. Näyttelijä on kuitenkin sillä tavalla yksin. Vaikka näyttämöllä onnistuisi, kotona epäilykset heräävät. Siinä epäilee kykyjään, aina.”

Antakaa peili! Jos hänen hengestänsä tulee siihen huuru, edes jälki, hän elää.

2. painos

WSOY - Kirjapainoyksikkö Juva 1997

TEATTERI - NÄYTTELIJÄ - TAUNO PALO - ELOKUVAT - JOEL RINNE - AKU KORHONEN

VOITTOHUUTO ja PK.  3,75e TILILLE ja TUOTE POSTIIN.  

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 10/17, 04/17, 01/17, 11/16, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12.

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään Postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

3,95 €
Sulkeutuu 98 vrk 5 h 50 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3,95 € Sulkeutuu 98 vrk 5 h 50 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.