Kuvaus

Raine Mäkinen: KUUMA SYKSY. Päällys: Kristian Runeberg, Kari Kotka. 1974 Tammi. 200-sivuinen nidottu (pahvikantinen) kirja, jossa selästä liimattu kansipaperi, lukematon, kansipaperissa vähän hankaumaa (ks. kuva) ja takana kirjakaupan hintatarra [ 1.-], itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kuuma syksy (1974) on Raine Mäkisen esikoisromaani. Voidaanko Suomen eduskunta syrjäyttää? Voiko jokin ääriryhmä kaapata Suomessa vallan? Mitä tapahtuu jos Helsingin kaduille astuu järjestäytynyt aseellinen väkivalta? Miten syntyy Suomi, jossa todella harvat haluavat päättää todella paljosta? Raine Mäkinen näyttää lähitulevaa Suomea kuvaavassa romaanissaan yhden vastauksen näihin kysymyksiin. Lassila on töissä Teollisuus Oy:n tutkimusosastolla, ollut jo viidettä vuotta, pärjännyt hyvin, ollut esimiestensä mieleen. Lassilan luotettavuutta oli tosin epäilty, kun hän oudolla innolla puolusti luonnonkatastrofin jälkeen Suomeen tulleen intialaisen työläisen oikeuksia, mutta epäilyt unohtuivat pian. Häntä pidettiin omana miehenä ja häneen luotettiin. Hänen kehiteltäväkseen annettiin todella suuri ja tulenarka suunnitelma. Se johtaa hänet ajattelemaan, ja silloin hän huomaa kuinka yksin ja voimaton hän on. Hän on vain välikappale. Hän havaitsee, mihin pyrkivät Nevan kaltaiset johtajat. Hän näkee, mitä haluavat Paulan kaltaiset tytöt. Hän tajuaa, mihin ollaan menossa...

Raine Mäkinen (s. 1938 Helsinki) on suorittanut Helsingin yliopistossa filosofian kandidaatin tutkinnon pääaineenaan kemia. Hän työskenteli kemistinä, työhygieenikkona ja aluetyöterveyslaitoksen johtajana ennen eläkkeelle jäämistään. Hän asui vuosina 1975–1993 Lappeenrannassa ja toimi siellä aktiivisesti Kymen läänin kirjailijayhdistyksessä. Espoossa Mäkinen on asunut vuodesta 1993. Esikoisteos Pää (farssi, 1970). Esikoisromaanistaan Kuuma syksy (1974) hän sai J. H. Erkon palkinnon. Muut teokset: Seitsemän tuolia (näytelmä, 1980), Uppoava saari (1981), Askarteluhuone (näytelmä, 1988), Pohjakerroksen asukas (1998), Voin jo paljon paremmin: Tšehov Badenweilerissa (2004), Elämäni kuplassa (2005), Lintumies ja miljonäärin tytär (2008).


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 9 vrk 3 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 9 vrk 3 h 21 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.