Kuvaus

*Uusi*
RAIVOPÄÄT feat. FRIENDS - PUNKROCK JUKEBOX 5  CD ,

(CD | DOWNLOAD 18.01.2012)
Osta heti kotiisi, jos et halua elämäsi jatkuvan tylsänä ja turhanpäiväisenä !

TARKAT TIEDOT saattavat löytyä kuvineen TÄSTÄ LINKISTÄ .

TÄYTTÄ TAVARAA.

PROPAGANDA RECORDS
Esittää
Förevisar
PRO 2111
RAIVOPÄÄT feat. FRIENDS - PUNKROCK JUKEBOX 5

 

 

1.  OTTO (ON VIETÄVÄ SAIRAALAAN)   2:22  
2.  TURPA KIINNI JA OSTA   1:22  
3.  PELKÄÄN NIIN   2:28   
4.  KUOLEMA TULEE   3:05
5.  SE ON VAIN HATTU   2:58
6.  YÄT KADUILLA   2:32
7.  KUOLLEET SIELUT   1:25
8.  ROCK, RAUHA, RAKKAUS   2:26
9.  USKOKAA ITSEENNE   2:21
10. KURJAT   2:31
11. ELINTASOKAKARA   2:48
12. EN OLE YKSIN   1:59
13. VIE MINUT VAARAAN   2:57
14. LÄPI HARMAAN PUISTON   3:18
15. MUUKALAINEN   2:07

EAN: 6430033221112
hintakoodi: 086
FIPRS1100081 - FIPRS1100095
Sävel ja sanat mm: Olli Lindholm, Tommi Kekoni, Antti Vihinen, Jore Vastelin, Jari Kupiainen, Woude.

 

RAIVOPÄÄT
Ace - Laulu, Muisto - Skitta, Gonzo - Skitta
Zigi - Basso, Pune - Rummut

FRIENDS
Veltto Virtanen - Maukka Perusjätkä - Hate Konttinen - Sepe Seppälä - Häkli
Lättä & Lazze - Pauli Johansson - Pepe Lempinen - Jarmo Hauhtonen - Tiblu
Kalle Kääriäinen - Tami Ranta - Jape Perätalo - Jani Viitanen


Äänitettiin ja miksattiin Tampereella Headline Studiolla kevät- syksytalvi 2011 Jani Viitasen toimesta.
Masterointi: Tuomas Skopa 11/2011.

Raivopäät tällä kertaa ystävineen Maukka Perusjätkä, Veltto Virtanen sekä sankarit yhtyeistä Riistetyt, To/Die/For, Kohu-63, Karanteeni, Sensuuri, Vandaalit, Tinneri, Loose Prick ja mm. Korroosiosta levytti viidennen boxillisen harvemmin kuultuja punk-klassikkoja. Nyt mukaan mahtui mm. YÄ-yhtyeen julkaisematon biisi, Wouden harvinaisempi klassikko Pelle Miljoona kokoonpanon kera, Nolla Nolla Nollan muuteltuna Laman julkaisema biisi alkuperäisenä ja mm. Säkä-yhtyettä, Sidi ja Hermottomia, Kadotettuja ja Äystilää laidasta laitaan.

 

ORIGINAALIT OLIVAT:
 
1. SIDI JA HERMOTTOMAT - OTTO (ON VIETÄVÄ SAIRAALAAN)
Sidi Mäki-Laurilanluotsaaman kokoonpanon kakkossinkun B-poski, joka löytyy myös yhteen ekalta LP:ltä Vieraana älyn valtakunnassa. Tätä ennen bändi oli ehtinyt tehdä sinkun Arkipäivää Rokitille. Bändi toimi Tampereella vuodesta 1979 vuoteen 1983 ja sai aikaiseksi kaksi pitkäsoittoa.

2. NOLLA NOLLA NOLLA - TURPA KIINNI OSTA
Helsingin alkupään punkintiukempaa osastoa edusti Nolla Nolla Nolla. Ensin vuodesta 1979 vuoteen 1982 ja uudestaan vuonna 1984 kokopitkän levyn aikaan saaden. Turpa Kiinni ja Osta jäi kolmoisnollalta levyttämättä, mutta biisi löysi tiensä myöhemmin Joren kera Laman albumille, nimi toisin muuttui muotoon Turpa Kiinni ja Nussi.
 
3. ÄYSTILÄ - PELKÄÄN NIIN
Ylöjärven ”proto-rock bändi” Äystilä aloitteli jo 1973. Bändissä kävi soittamassa parikin myöhemmin Eppu Normaalissa kunnostautunutta kaveria. Tarttuipa Äystilän varhaisista biiseistä Jyrki Huotarin tekemä Lainelautaileva lehmänmaha rock n' roll Eppujen ohjelmistoon.Useita kokoonpanoja myöhemmin bändi teki kaksi sinkkua (1979 ja 1980), joista Pelkään niin oli ekan – Tarzanin – B-puolella.
 
4. HULLUNMYLLY - KUOLEMA TULEE
Lisää todella harvinaista materiaalia. Hullunmylly tuli länsirannikolta pesäpalloseura Pattijoen Urheilijoiden kotikaupungista Raahesta. Bändi toimi 1990-luvun loppupuoliskolla ja tämä biisi on otettu yhtyeen demolta. Varsinaisia levyjä ei Hullunmylly julkaissut.

5. SÄKÄ - SE ON VAIN HATTU
Lisää maaseutupunkkeja. Nyt Pieksämäeltä ja siinä mielessä erikoinen tapaus, että teki ainoan älpeensä (Elämä Voittaa) EMI:n alamerkille Parlophonelle. Kuvastanee EMI:n epätoivoa signata joku punk / uuden aallon bändi vuonna 1980. Toki mistään mitättömyyksistä ei ollut kyse ja Pekka Keinänen sekä Jyri Rautio jatkoivat myöhemmin Fucking Worldsissä, Pekka vielä Killströmissäkin.
 
6. HYMY TASKINEN ja Co. - YÄT KADUILLA
Woudelta, tältä Suomi punkin romantikolta, hipiltä ja powerpopparilta on nyt käsittelyssä varhainen biisi. Yöt Kaduilla levytettiin jo vuonna 1979 Love Recordsille – tämä oli niitä Loven aivan viimeisiä julkaisuja. Singlen kokoonpano kantoi nimeä Hymy Taskinen & Co. Taskinen on tietenkin tuttu Pelle Miljoonasta. Mutta biisi siis oli kokonaan Wouden tekemä. Omalla nimellään Woude alkoi levyttää tämän singlen jälkeen.
 
7. KADOTETUT - KUOLLEET SIELUT
Punkrock Jukeboxin vaki-coveroitavalta Kadotetuilta on mukaan tällä kertaa tarttunut levyttämätön Kuolleet Sielut biisi. Bändi on Ahti Pelttarin aivan ensimmäinen Kadotetuille tekemä biisi ja sen piti tulla LP:lle joka oli tarkoitus tehdä vuonna 1980. Levy-yhtiö kuitenkin veti homman puihin ja albumillinen biisejä jäi tässä vaiheissa dokumentoimatta, mikä on harmi sillä tuon ajan Kadotetut oli paljon enemmän punk kuin myöhemmillä levyillään. Biisin teksti kertoo Ahdin vakiokotimatkasta bussilla 62 rautatieaseman edestä kotiin Maunulaan niinä vuosina, kun Steissillä velloi viikonloppuisin se 500 diinin porukka.
 
8. VAU!!! - ROCK, RAUHA, RAKKAUS
Tästä voisin kirjoittaa vaikka mitä: nuoruus sentään kului Lahdessa, Vau!!! oli kaupungin ykköspunkbändi ja pikkubroidi (Jakke) soitti siinä. Sanoitukset olivat aina oivaltavia ja keikat huimia. Vau!!! tosin siirtyi aivan liian nopeasti tummempiin posti-punk sävyihin, mutta tämä alkupää ralli on aivan vastustamaton hienolla nuoruuden tiivistyksellään: Perusarvot – rock, rauha, rakkaus / vittu, viina, vapaus. Kovin on elämä näitäkin kavereita kuljettanut: Yhdestä tuli Iltalehden päätoimittaja, toisesta meribiologi, kolmas kuoli ja Jakke jatkaa musiikintekemistä.
 
9. EGEN BILLNÄS - USKOKAA ITSEENNE
Tämän biisin rokkarit tulevat Kouvolan läheltä Anjalankoskelta. Bändiä joku siteerasi maaseutupitäjän omaksi Royalsiksi. Yhtye nautti ainakin kotikulmillaan keikkasuosiota. Vuonna 1980 kaverit tekivät omakustanteen Uskokaa itteenne / Discon ainoa rehellinen katse, jonka A-puoli siis löytyy tältä kokoelmalta.
 
10.SOS - KURJAT
Se kolmas Lahden kovista alkuaikojen bändeistä – Vau!!!;n ja Teurastamo Viiden lisäksi. Bändi äänitti legendaarisessa Microvox studiossa 7 biisiä, joista julkaistiin kaksi sinkku Kaupungin kadut / Muoti-ilmiö sekä Tahdon olla vapaa / Idiootit vauhdissa. Tämä Kurjat on tuolta nauhalta julkaisematta jäänyt biisi.
 
11. SYSTEEMI - ELINTASOKAKARA
Jyväskylän kupeesta, Vaajakoskelta tuli 80-luvun alussa toiminut Systeemi. Yhtye teki lyhyen olemassa olonsa aikana kaksi omakustanne sinkkua: Systeemissäkö vika?! / Punk nuorisoo ja Nakkiputka / Elintasokakara. Päätyipä yhtye myöhemmin (1998) myös saksalaiselle Suomipunkin helmiä esitelleelle Bloodstains Across Finland – 25 Essential Punk Rock Blasts kokoelmalle.
 
12. PILSNER - EN OLE YKSIN
Joensuu punkkeja, yhden omakustanteen tehnyt bändi. Tämä on tuon neljän biisin EP:n avaava raita. EP:n levy-yhtiöksi oli merkitty hauskasti Kepukka Kustannus. Bändissä soittaneista kavereista Jaska Kupiainen soitti myöhemmin Mana Manassa sekä Kosmonautsissa ja Timo Hyttinen Jerry Sultsinassa.
 
13. ELÄVÄT KUVAT - VIE MINUT VAARAAN
Taas kovin harvinaista materiaali. Elävät Kuvat oli Seppo Seppälän bändi Tinnerin hajottua. Mukaan tuli Hellhound (Manu Ojanen, Jyrki Mattila), Mean Ones (TT Nieminen) ja Unohda Eila (Archie Sundvall) miehiä. Yhden demon bändi ehti tekemään ja tämän biisi on siltä. Alunperin Vie Minut Vaaraan oli tehty Tinnerille, mutta vasta Elävät Kuvat tallensi sen.
 
14. YÄ - LÄPI HARMAAN PUISTON (Otettu demolta -81) Ei levytetty aiemmin.
Yön biisi on yhtyeen kovin varhaista levyttämätöntä tuotantoa. Se oli samalla vuoden 1981 treenikämppädemolla, jolla oli Likaiset Legendat. Biisi on tehty ennen kuin Jussi Hakulinen tuli bändiin ja toi omia biisejään, jolloin nippu Lindholmin Ollin tekemiä kappaleita tippui pois. Ollin tähän tekemää tekstiä oli tarkoitus vielä viilata, mutta tällaiseksi se jäi kun biisikin jätettiin pois ohjelmistosta.
 
15. PERTSA JA VÄÄRÄ OSOITE - MUUKALAINEN
Omakustanne LP:tä Täältäjostakin... (Itulevy ITULP-001 1979). Äänitetty kotivempaimilla Lauttasaaressa, mikä tuohon maailman aikaan tarkoitti etteivät soundit olleet ihan studiotasoa, mutta asenne oli kohdallaan. Kovin vähälle huomiolle jäänyt yhtye, josta taisi olla juttu vain Back Beat lehdessä.
 
Teksti: Jukka Junttila

- NYT HUUTAMAAN ! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

4,90 € / kpl
Sulkeutuu 8 vrk 12 h 48 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4,90 € Sulkeutuu 8 vrk 12 h 48 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.