Tuote on myyty käyttäjälle Mikseikelpaa hintaan 5 €

Kuvaus

Suomenkielinen tekstitys ja kannet.

Rakkautta ennen aamua (Before Sunrise) on vuonna 1995 ensi-iltansa saanut Richard Linklaterin ohjaama yhdysvaltalainen elokuva.

Rakkautta ennen aamua on pienen budjetin elokuva, jonka tarinaa kannattelee kahden ihmisen vuoropuhelu. Tapahtumien näyttämönä toimii pääasiassa romanttinen Wien. Elokuva on saanut kiitosta sekä kriitikoilta että katsojilta. Kriitikko James Berardinelli on kirjoittanut sen olevan kaikkien aikojen paras romanttinen elokuva. Elokuvan on myös sanottu kertovan jokaisen Interrail-matkaajan haaveesta.

Idea elokuvaan tuli alun perin ohjaaja Linklaterilta, joka jakoi samankaltaisen kokemuksen erään naisen kanssa. He viettivät kokonaisen yön jutellen ja kuljeksien Philadelphian katuja.

Elokuva sai kaksi jatko-osaa Rakkautta ennen auringonlaskua (2004) ja Rakkautta ennen keskiyötä (2013).

Juoni

Amerikkalainen Jesse (Ethan Hawke) ja ranskalainen Celine (Julie Delpy) tapaavat toisensa junassa sattumalta. Celine on matkalla kotikaupunkiinsa Pariisiin, kun taas Jessen kohteena häämöttää Wien, joka on hänen Euroopan-matkansa päätepysäkki. Yksi asia johtaa toiseen ja pian Celine ja Jesse kulkevat yhdessä Wienin tunnelmallisia katuja. He ovat päättäneet viettää kahdestaan illan ja yön ennen Jessen paluulennon lähtöä. Nuoret kokevat suuria tunteita ja löytävät toisistaan sielunkumppanit, mutta taustalla viipyy huoli ajan rajallisuudesta.

Näyttelijät

 Ethan Hawke … Jesse  

 Julie Delpy … Céline  

 Andrea Eckert … Vaimo junassa  

 Hanno Pöschl … Aviomies junassa  

 Erni Mangold … Kädestäennustaja  

 Dominic Castell … Katurunoilija  

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 26.4.2024 22:50
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.