Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

1950

ohjausHannu Leminen

pääosissa Helena Kara ja Erkki Viljos.

 

Ratavartijan kaunis Inkeri oli Fennada-yhtiön ensimmäinen elokuva, joten Peter von Baghin Fennadan tarina-tv-sarjan avausosa sopii hyvin sen lisämateriaaliksi. Hannu Leminen ohjaa kuumassa kolmiodraamassa vanhemman ratamiehen nuoren vaimon (Helene Kara) ja suurelle ratapihalle ilmaantuneen tulokkaan (Erkki Viljos) kiellettyä suhdetta.
On meikäläisittäin poikkeuksellista, että Fennadan ryhmä kuvasi pääfilmin lisäksi dokumentin tapahtumapaikoilta. Solmuaseman hyörinästä kertova Kouvolan miesten kyydissä on mukana levyllä. Se antaa lisäsäväyksensä raportoidessaan asiallisen kepeästi VR:n väestä, josta itse "Inkerissä" hehkutetaan oikeaoppisen intohimomelodraaman arsenaalilla. Ratavartijan kauniissa Inkerissä on vieläpä erityisen vahva eroottiseksi viritetty junasymboliikka höyrysuihkuineen ja takovine mäntineen. Loppuselvittely on silkkaa unenomaista kauhuelokuvaa.
Extra: Peter von Bagh esittelee elokuvan, Jaakko Kuusiston lyhytelokuva Kouvolan miesten kyydissä, Peter von Bagh: Fennadan tarina 1.

 

 

15

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
3,50 €
Ilmoitus on sulkeutunut 21.7.2018 7:22
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.