Kuvaus

Rauha Kuusalo: YHDEKSÄN KUUKAUTTA. 1967 Karisto. 128-sivuinen sidottu kirja, ehjässä kansipaperissa aivan pientä kulumaa (ks. kuva), itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Yhdeksän kuukautta (1967) on Rauha Kuusalon toinen romaani. Se kertoo yhteiskoulun seitsemäsluokkalaisesta Merjasta, leskiäidin kiltistä ja ahkerasta tyttärestä, joka saa ankarasti kokea ajattelemattoman tekonsa seuraukset. Hän on jossakin tansseissa tutustunut ikäiseensä Poikaan. Molemmat tuntevat vetoa toistensa seuraan ja alkavat kulkea yhdessä. Rakkaudeksi sitä tuskin voi sanoa. Kevään hurmassa kuumenevat tunteet kovin helposti, kumpikin on yhtä kokematon… Ja niinpä sitten eräänä päivänä Merja huomaa olevansa raskaana. Kuultuaan asiasta Poika haluaa toki mennä naimisiin Merjan kanssa, eikä vanhemmistakaan ole suurempaa vastusta. Mutta – onko tämä rakkautta! Haluavatko he todella elää avioliitossa keskenään! Mitä tällainen avioliitto tuo mukanaan! Kysymykset pyörivät Merjan kuumeisissa aivoissa hänen askarrellessaan pienessä huoneessaan Pojan kotona. Hän haluaa päästä selvyyteen omista tunteistaan – siitä, mitä on tuleva, mitä ei voi enää muuttaa.

Rauha Kuusalo (s. 1926 Impilahti; vuodesta 1950 Hallama) on toimittaja ja kirjailija, joka vuodesta 1948 on asunut Varkaudessa. Maanviljelijäperheen tyttärenä syntynyt Rauha Kuusalo on käynyt keskikoulun ja toiminut toimittajana ja kirjailijana. Kirjailijanimenään hän on käyttänyt tyttönimeään Kuusalo. Hänen laajasta tuotannostaan suurin osa on näytelmiä (1950–89). Hän on julkaissut romaanit Kenttäsairaala (1965), Yhdeksän kuukautta (1967), Vaarojen tuulissa (1973), Karjalan katrilli (1985; näytelmänä 1974), Paperienkelit (1987), Pala maata, pala elämää (1988), Jäähyväisten aika (1991) ja Hämärän kukkien maa (1994).
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 35 vrk 21 h 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 35 vrk 21 h 45 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.