Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Rebekka Räsänen: ANNELI JUONIEMEN KARTANOSSA. 1984 Gummerus (neljäs painos). 223-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, lukematon, täysin ehjä ja siisti, kannen ja esilehden väliselle tyhjälle lehdelle kirjoitettu '1:nen palkinto .. 24.1.1986', ei muita merkintöjä.

Anneli Juoniemen kartanossa (1952) on Rebekka Räsäsen ensimmäinen Juoniemen kartanoon sijoittuva romaani. Helsinkiläisellä Anneli Vaaralla, neljätoistavuotiaalla leskiäidin tyttärellä, oli harvoin varaa erityisiin kesälomiin. Mutta kun hänen luokkatoverinsa, rikas Hillevi Brenner, kutsui hänet kesänviettoon kotikartanoonsa, hän ei arvannut millaiseen sotkuun hän joutuisi sekaantumaan. Annelin saapuessa Hillevin perhettä on juuri kohdannut vakava isku: jokin aika sitten kuolleen isoisän jäljiltä onkin löytynyt yllättävä testamentti, jonka mukaan kartano jää Hillevin isän ilkeälle velipuolelle. Testamenttia ei käy kiistäminen, joten järkyttynyt perhe alkaa valmistautua muuttoon ja äkilliseen köyhtymiseen. Miten kaikessa olisi mahtanut käydäkään ilman reippaan ja itsenäisen Annelin asioihin sekaantumista! Rebekka Räsäsen suosittujen nuortenkirjojen viehätysvoima säilyy. Jännitystä, huumoria – ja vähän romantiikkaakin tarjoaa tämä jo 1950-luvun tyttöjen suursuosikki.

 

2. Rebekka Räsänen: JUONIEMEÄ EI VOI UNOHTAA. 1965 Gummerus (kolmas painos). 200-sivuinen nidottu kirja, jossa erillinen kansipaperi, jonka reunoissa vähän kulumaa ja joku pieni repeämä (ks. kuva), nide vähän vinoutunut, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Juoniemeä ei voi unohtaa (1953) on Rebekka Räsäsen toinen Juoniemen kartanoon sijoittuva romaani – tosin tapahtumat siirtyvät Helsinkiin, kun uusi koulutalvi tyttölyseossa alkaa. Juoniemen kartanon rikas Hillevi Brenner muuttaa koulukortteeriin ystävänsä Anneli Vaaran vaatimattomaan kotiin. Kaupungissa on levinnyt huhu, että Brennerit ovat menettäneet omaisuutensa. Ja sekös tuo kekseliäitten ystävysten mieleen oivan tuuman: köyhyysleikin. Mutta sitä, että Hillevin köyhyysleikistä voisi olla kauaskantoisiakin seurauksia, ei kumpikaan tytöistä tule ajatelleeksi. Ja leikkinsä aikana Hillevi ja Anneli oppivat monta suurta asiaa – kokevat monta seikkailua, hupia ja kommellusta.

Rebekka Räsänen (1908 Kanneljärvi – 1983 Viitasaari) suoritti 1957 sivutoimisen kirjastonhoitajan kurssin ja työskenteli pitkään Viitasaaren kunnankirjastossa. Hän on työskennellyt myös opettajana ja toimittajana. Räsäsen kirjallinen tuotanto koostui pääasiassa nuorten- ja lastenkirjoista. Muutaman teoksensa hän julkaisi käyttäen nimimerkkinä miehensä nimeä Heikki Räsänen. Hänen nuortenkirjansa sijoittuvat uuden ja vanhan välimaille: tosioloinen kuvaus tekee tuloaan, mutta niissä on myös kartanomiljöötä ja täyshoitolaromantiikkaa. Huumorin, romantiikan ja jännityksen lomassa tulevat esille myös perheiden vaatimattomat olot, yhteiskunnan epäkohdat ja nuorten reipas toiminta arjessa toisten apuna. Henkilöt ottavat kantaa sairauteen, rampuuteen ja sosiaaliseen eriarvoisuuteen. Suosituimpia ovat olleet Juoniemi-romaanit, joista on otettu useita painoksia. Rebekka Räsänen julkaisi romaanit Marja, puotityttö (1951) ja Kesäkeittoa (1964), historialliset romaanit Ahvenanmaan neito (1953) ja Helmikampa (1954), lastenkirjan HTY (1952; kuvitus Maija Karma) sekä nuorisoromaanit Anneli Juoniemen kartanossa (1952), Juoniemeä ei voi unohtaa (1953), Jälleen Juoniemessä (1955), Saarisen musta lammas (1958), Johannan lasitorni (1959) ja Musta lammas lyö päänsä seinään (1961).
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 66 vrk 22 h 22 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 66 vrk 22 h 22 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.