Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hyvin toimiva ABU:n ensimmäisen Ambassadeur hyrräkelan; Record Ambassadeur 5000 Model SG:n ensimmäinen versio.

Record Ambassadeur 5000 Mod. SG kelaa alettiin valmistamaan syyskuussa 1952 ja sitä valmistettiin vuoden 1953 loppuun asti. Sitten tuo ”Mod SG” jätettiin nimestä pois. Koska kelan punaisessa värissä oli eri vivahteita alettiin tammikuun kolmannella viikolla 1953 kelan osissa käyttämään roomalaisia numeroita jotta varmistuttaisiin siitä että kelan kaikissa osissa oli sama punainen värivivahde. Tämä kela on ILMAN ROOMALAISIA NUMEROITA eli se on tehty ennen tammikuun kolmatta viikkoa 1953. Tässä kelassa on myös hopeanvärinen koneistolevy jota käytettiin ensimmäisissä keloissa, ennen kun alettiin käyttää harmaata koneistolevyä. Sekä puola että tähtipyörä ovat harmaat kuten Mod SG kelassa kuuluu olla. Eikä ole numerointia tai muuta merkintää jalassa kuten ei pidäkkään olla. Tavallisesti näissä keloissa on valkoiset nupit kammessa, enkä ole koskaan aikaisemmin nähnyt tällaisia erittäin tummanruskeita nuppeja. Olisikohan aikaisempi omistaja näin tuunannut kelansa hieman erikoisemmaksi, en tiedä. Nupit ovat pyöreät, ihan oikeata tuon aikaista mallia.

Kela on kaikin puolin hyvin toimiva mutta siinä on selvää käytön jälkeä, eli sivujen reunoissa on punainen väri paikoin kulunut pois, katso kuvat.

Tämä on siis vanhin olemassa oleva sarjavalmisteinen Ambassadeur kelan malli. Se kuuluu tietenkin ensisijaisesti vitriiniin mutta mikään ei estä käyttämästä sitä. Ellei muuta niin tuleepahan kaverit ainakin kateellisiksi.

Erittäin harvinainen!

 

Samaan postimaksuun mahtuu myös paljon lisää tavaraa....

Katso lisää vanhoja teknisiä laitteita : PAINA TÄSTÄ
ja
Katso myyjän (Hondius) muut myytävät tuotteet TÄSTÄ

Tervetuloa tutustumaan esineeseen paikan päälle ennen ostopäätöstä. Laita yksityisviesti tai yhteystiedot kohtaan "kysymykset" niin sovitaan ajasta.

***Muistathan että kun ostat antiikkiesineen, raha ei ole hävinnyt mihinkään, se on on vain väliaikaisesti esineen muodossa. Hyvän antiikkiesineen voit aina halutessasi myydä eteenpäin.***

Hakusanat: technica, Kalastus, ABU, Record, dööri, ABU Ambassadeur

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

445 €
Ilmoitus on sulkeutunut 23.12.2021 16:02
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.