Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kulttuklassikko! Suomitekstein.

Reservoir Dogs on yhdysvaltalaisen Quentin Tarantinon vuonna 1992 ohjaama ja käsikirjoittama rikoselokuva. Elokuva kertoo ammattirikollisjoukosta, jonka suunnittelema timanttiryöstö menee pieleen. Kyseessä oli Tarantinon esikoisohjaus. Juoni perustuu Ringo Lamin ohjaamaan elokuvaan City on Fire.

Elokuva ei noudata kronologista järjestystä, kuten eivät monet muutkaan Tarantinon elokuvat. Ensi-iltavuonnaan se voitti monia palkintoja ja se nousi pian klassikoksi.

Rooleissa

 Näyttelijä … Rooli  

 Harvey Keitel … Mr. White  

 Michael Madsen … Mr. Blonde  

 Tim Roth … Mr. Orange  

 Steve Buscemi … Mr. Pink  

 Quentin Tarantino … Mr. Brown  

 Edward Bunker … Mr. Blue  

 Chris Penn … "Nice Guy" Eddie Cabot  

 Lawrence Tierney … Joe Cabot  

Tuotanto

Elokuva oli Tarantinon ja elokuvatuottaja Lawrence Benderin ensimmäinen yhteistyö, jonka jälkeen Bender on tuottanut kaikki Tarantinon elokuvat Kunniattomiin paskiaisiin asti vuonna 2007 valmistunutta Death Proofia lukuun ottamatta. Tarantino kirjoitti käsikirjoituksen kolmessa viikossa ja antoi sen Lawrencelle luettavaksi, joka puolestaan "ihastui" siihen. Suurin osa elokuvasta kuvattiin eräässä varastossa, ja sen budjetti oli hyvin pieni, vain 1,2 miljoonaa dollaria.[1] Tarantino arvioi alun perin, että elokuvan budjetti olisi vain 50 000 dollaria, mutta ajan myötä summa kasvoi. Lawrence alkoi kerätä rahoitusta, ja Tarantino sai tuottajaksi myös elokuvassa näyttelevän Keitelin, joka auttoi myös näyttelijöiden valinnassa.

Reservoir Dogs nimettiin Louis Malle'n Au Revoir Les Enfants -elokuvasta käyttämän nimityksen mukaan. Tarantino äänsi nimen usein väärin. ELI osta minulta samalla Tarantino-leffojen soundtrackeja...

Musiikki

Elokuvan soundtrack sisältää suurimmaksi osaksi 1970-luvun yhdysvaltalaisia menestyskappaleita, kuten George Baker Selectionin ”Little Green Bag” ja Stealers Wheelin ”Stuck in the Middle”.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 25.5.2024 10:13
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.