Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Rex Stout: LIIAN MONTA KUOLEMAA. Suomentanut Eero Ahmavaara. 1992 WSOY Sapo 10 (kolmas painos). 287-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, takakannen alanurkassa taittumaa, ei merkintöjä.

Liian monta kuolemaa (1954; More Deaths Than One 1949) on salapoliisi-kirjallisuuden klassikoita. Suositussa radio-ohjelmassa vieraileva veikkauslehden julkaisija kuolee myrkytykseen kesken lähetyksen. Oliko myrkky tarkoitettu hänelle vai Madeleine Fraserille, ohjelman suositulle vetäjälle? Tutkimukset ovat umpikujassa, kun toisenkin lehden julkaisija löydetään kuolleena. Liittyvätkö murhat toisiinsa, vaikka tapauksilla ei näytä olevan mitään yhteyttä? Tarkastaja Cramerin tutkimukset polkevat yhä paikallaan, eikä Nero Wolfekaan tunnu löytävän ratkaisua. Umpikuja avautuu vasta kun murhaaja on ehtinyt iskeä kolmannen kerran.

 

2. Rex Stout: KADONNUT ÄÄNI. Suomentanut Eero Ahmavaara. 1987 WSOY Sapo 14 (2. painos). 293-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kadonnut ääni (1954; The Silent Speaker 1946) on Rex Stoutin parhaita dekkareita hänen 40-luvun huippukaudeltaan. Walford Astoria -hotellissa New Yorkissa odottaa yli tuhatpäinen juhlayleisö tunnettua teollisuuspomo Cheney Boonea, jonka on määrä pitää puhe. Mutta hänen ääntänsä ei kukaan saa enää kuulla, sillä Boone löydetään kuoliaaksi ruhjottuna hotellin sivuhuoneesta. Yleisön joukosta erottuu vähitellen pieni, noin kymmenen ihmisen ryhmä, jolla mahdollisesti olisi etua Boonen kuolemasta, tämä kun tietää liian paljon Yhdysvaltojen kulissientakaisesta liike- ja teollisuusmaailmasta. Nero Wolfe ryhtyy apulaisensa Archie Goodwinin kanssa ratkaisemaan arvoitusta ja tekeekin sen, tapansa mukaan nojatuolissa istuen, vaikka toinenkin murha on sotkemassa piirustuksia.

 

3. Rex Stout: CAESAR ON KUOLLUT. Suomentanut Eero Ahmavaara. 1989 WSOY Sapo 26 (neljäs painos). 304-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, esilehden yläreunaan kirjoitettu päiväys '22.07.-97', ei muita merkintöjä.

Caesar on kuollut (1957; Some Buried Caesar 1938, 1939, 1967) on perinteinen salapoliisiromaani. Maaseudun hienostopiireissä, karjanjalostusmiljonäärien keskeisen kilpailun, kateuden ja vihan myrkyttämässä ympäristössä Nero Wolfe saa ratkaistavakseen murhien ja rikosten mysteerin, jossa tärkeää osaa esittää seutukunnan komein rotusonni Caesar. Mutta miksi Caesarinkin piti kuolla?

Rex Stout (1886-1975) on amerikkalainen kirjailija, joka tunnetaan parhaiten rikosromaaneistaan. Tunnetuimmat näistä kertovat yksityisetsivä Nero Wolfesta, joka luetaan salapoliisikirjallisuuden yksityisetsivien parhaimmistoon Sherlock Holmesin, Hercule Poirotin, Ellery Queenin ja Perry Masonin rinnalle. Rex Stout kirjoitti 48 Wolfe-kirjaa, joista osa on pitkiä romaaneja ja osa pienoisromaani- tai novellikokoelmia. Käännöksiä on tehty useille kielille. Stoutin omien laskelmien mukaan vuoteen 1972 mennessä kieliä oli 25. Useimmat näistä on suomennettu. WSOY:n SaPo –sarjassa näitä on julkaistu 27 tarinaa. Kirjojen perusteella on tehty monia radiokuunnelmia, televisiosarjoja ja elokuvia.

Nero Wolfe on Rex Stoutin luoma salapoliisihahmo. Kirjoissa Wolfe on kuvattu hyvin monipuolisesti niin tavoiltaan kuin ulkomuodoltaankin. Hän painaa 130 kiloa ja on hyvin säntillinen tavoiltaan. Hän asuu New Yorkissa talossaan, josta poistuu vain harvoin. Talon kasvihuoneessa hänellä on 10 000 taimen orkideaviljelmä, jossa hän työskentelee joka arkipäivä. Kookas salapoliisi arvostaa hyvää ruokaa ja hänellä on palveluksessaan oma kokki. Nero Wolfe ottaa yleensä vastahakoisesti uusia toimeksiantoja salapoliisina. Hän ottaa avun tarvitsijan vastaan työhuoneessaan ja kutsuu sinne myös muita henkilöitä. Hänen apulaisensa Archie Goodwin, jolla on myös yksityisetsivän lupakirja, tekee varsinaisen kenttätyön ja raportoi kaiken Wolfelle, joka suorittaa aivotyön.

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 18 vrk 11 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 18 vrk 11 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.