Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Richard Gordon: LEIVOTTIIN LÄÄKÄRI. 1957 WSOY (neljäs painos). 204-sivuinen sidottu kirja, kansipaperissa pientä kulumaa ja kannessa teippiä (ks. kuva), itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Leivottiin lääkäri (1954; Doctor in the House 1952), Richard Gordonin esikoisromaani, on tarina englantilaisen lääketieteen opiskelijan ja hänen tovereittensa vaiheista klinikoilla, luentosaleissa ja ensimmäisillä sairaskäynneillä. "Medisiinarien" joskus karkea, mutta aina yhtä pettämätön huumori, heidän ilonsa ja surunsa, aitoenglantilaiset urheiluharrastuksensa, suhteensa opettajiin ja sairaanhoitajattariin ja huoleton boksielämänsä on kuvattu tarttuvan riemukkaasti ja samalla epäilemättä varsin totuudenmukaisesti. Richard Gordon on englantilainen lääkäri, joka on kirjoittanut kaksi kirjaa ja saavuttanut niillä valtavan menestyksen. Englannissa myytiin vuoden aikana 100 000 kappaletta hänen verratonta 'muistelmateostaan' "Leivottiin lääkäri", ja hyvää vauhtia sen huumori on valloittamassa koko Euroopan ja Amerikan. Tämä romaani, jonka pohjalta on myös valmistettu elokuva, on Suomessakin otettu vastaan riemulla.

"Gordon ei sukoile eikä sievistele, hän nauraa reimasti ja poikamaisesti, kunnes käy niin kuin käy: kirjan minä onkin pujahtanut epämukavien kuulustelijoiden ansoista ja seisoo viimeisellä sivulla vastuullisen ammatin harjoittajana, totisena, mutta koiruuksiaan kieltämättä." – Aarne Laurila, Suomen Sosiaalidemokraatti 

"Kynä on luistanut paperilla puhtaasta kertomisen ilosta. Villi tilannekomiikka, päivänpaisteinen huumori ja mitä hienoin ilkeileminen vaihtelevat...  Kun lukija on päässyt viimeisellä sivulle täytyy hänen mielihyvin todeta: kyllä oli hauska kirja." – Ilkka

 

2. Richard Gordon: LÄÄKÄRIN VASTUU. Suomentanut Raija Mattila. Päällys: Irmeli Ilmanen. 1973 WSOY (toinen painos). 355-sivuinen nidottu kirja, lukematon, kannen nurkassa taittuma, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Lääkärin vastuu (1973; The Facts of Life 1969) on romaani e-pillereitä tutkivasta nuoresta naislääkäristä ja hänen taistelustaan mahtavaa lääketehdasta vastaan. Lontoolaissairaalan tohtori Ann Sheriff on päässyt selville, että käänteentekeväksi mainostettu uusi ihmepilleri voi aiheuttaa leukemiaa. Sen nauttiminen koituisi vaaraksi miljoonille naisille. Ann tuntee kipeästi vastuunsa ja päättää saada pillerin pois markkinoilta. Mutta yksinäisen huutoa ei kukaan kuule, lääketehtaalla on raha ja arvovalta tukenaan. Ann saa kokea monta nöyryytystä, vedota parlamenttiin ja tuomareihin. Mutta tarvitaan karmea todiste pillerin vaarallisuudesta ennen kuin hän vie katkeran taistelunsa päätökseen. Humorististen lääkäriromaanien tekijä Richard Gordon on vaihteeksi vakavoitunut ja kirjoittanut kirjan lääkärin vastuusta syntyvyydensäännöstelyä koskevassa päivänpolttavassa ongelmassa. Romaanin gordonmaista iskevyyttä tehostaa jännittävästi etenevä juoni, jossa myös rakkaudella on sijansa.

"Yllättävän tarkoin on Gordon kaihtanut varhemman lääkärikommelluksia kuvanneen sarjansa hassuttelumaneereja tässä lääkäriromaanissaan, joka perusaineksiltaan käsittelee erästä aikamme kipeää ongelmaa, lääketehtaiden mahdollisuutta salata uusien lääkeaineiden käyttöön liittyviä haittavaikutuksia. Keskushenkilönä on moderni, menestyvä naislääkäri, joka jouduttuaan reuman vuoksi luopumaan kirurginhaaveestaan on antautunut tutkimustyöhön. Hän on todennut vakavia haittavaikutuksia juuri markkinointivaiheessa olevassa pitkävaikutteisessa naisten e-pillerissä ja joutuu armottomaan taisteluun mahtavan lääketehtaan kanssa saadakseen lääkkeen tuotannon estetyksi. Pääteemaan lomittuu annos modernin virkanaisen yksityistäkin elämää, uratavoitteita ja -pettymyksiä, omaissuhteita, rakastamisen vaikeutta ja sairauden alituista varjoa. Vaivattomasti luettava mutta perusaineksiltaan ajatustakin askarruttava lääkäriromaani. " - Kerttu Manninen, Arvosteleva Kirjaluettelo

Englantilainen Richard Gordon (oikealta nimeltään Gordon Ostlere, s. 1921) toimi lääkärinä ennen kuin hän 1950-luvun alussa jäi vapaaksi kirjailijaksi. Hänen esikoisteoksensa on Doctor in the house (1952, suom. Leivottiin lääkäri (1954). Gordonin lähes kolmen vuosikymmenen aikana julkaisemista yli 30 romaanista on suomennettu Leivottiin lääkäri (1954; Doctor in the house), Kapteenin pöytä (1955; The captain’s table), Lääkärin vihreä oksa (1956; Doctor at large), Lääkäri lemmen pauloissa (1958; Doctor in love), Lääkäri onnen ohjissa (1961; Doctor in clover), Lääkäristä tulee isä (1960; Doctor and son), Lääkäri ajan tasalla (1963; Doctor in the swim), Hassu kuin kissantassu (1965; Nuts in May) Sir Lancelotin kesä (1966; The summer of Sir Lancelot), Sir Lancelot ja nuori lempi (1967; Love and Sir Lancelot), Lääkärin vastuu (1973; The facts of life) ja Lääkäri kelteisillään (1974; Doctor in the nude). Useat Gordonin lääkäriromaaneista on filmattu. Samoin on filmattu loistolaivalle sijoittuva The Captains Table (1954; Kapteenin pöytä 1955) Britanniassa 1960 (ohjaus Jack Lee, pääosassa John Gregson kapteeni Ebbsinä ja Peggy Cummins Mrs. Judd´ina).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 109 vrk 16 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 109 vrk 16 h 12 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.