Kuvaus

Psykologi Richard Taylor kuuli kuutisen vuotta sitten sairastavansa "dementiaa, luultavasti Alzheimer-tyyppiä". Jo itse diagnoosi kuvaa elämisen epävarmuutta taudin kanssa, joka hävittää mielestä koko siihenastisen henkilöhistorian - edes sairauden nimeäminen varmasti ei ole mahdollista niin kauan kuin potilas on hengissä.

Alun järkytyksestä toivuttuaan Richard Taylor alkoi kirjoittaa arkipäivästään Alzheimerin kanssa: mitä hän tietää muistavansa, mitä unohtaneensa, millaista on elää "harmaalla alueella", jossa tuntemattomat ihmiset tervehtivät kuitenkin nimeltä sekä tuntea läheisten huoli ja pelko tulevasta.

Esseistä kootusta kirjasta välittyy tekijänsä rohkeus ja lannistumattomuus rappeuttavan sairauden edessä. Se on myös ainutlaatuinen näkökulma Alzheimerin tautia sairastavan omiin ajatuksiin - usein dementiapotilaiden tuntoja ja tahtoa joutuvat tulkitsemaan häntä hoitavat ihmiset. Richard Taylorin tarina ei ole pelkästään sairauskertomus vaan hän pohdiskelee terävästi myös kysymyksiä minuudesta, yksityisyydestä, hoivasta ja ihmisarvosta. Kirja on hyödyllistä luettavaa niille, jotka kohtaavat dementiapotilaita työssään sekä myös kaikille muille, joiden elämää Alzheimerin tauti koskettaa.

ISBN: 9789513750107

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 9 vrk 4 h 20 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

17,90 € Sulkeutuu 9 vrk 4 h 20 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.