Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. John Chancellor: MURHAKIN ON TAIDETTA. Suomentanut Eva Siikarla. 1971 WSOY (ensimmäinen ja ainoa painos). 219-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Murhakin on taidetta (1971; The Farther Off From England 1969) -romaanissa Fothergill, lempeä vanhahko herrasmies, oli juuri murhannut taloudenhoitajansa kun ovikello soi. Tilanne tuntui kiusalliselta. Ja vielä kiusallisemmaksi se muuttui kun Fothergill huomasi tuijottavansa suoraan vankikarkuri Kevin Marshallin automaattipistoolin piippuun. Ei Fothergillillä sinänsä ollut mitään yllätysvierailuja vastaan, mutta kun otti huomioon, että isokokoinen rouva Cantell -vainaja rojotti olohuoneessa… Vietävän hauska älykäs englantilaisjännäri tarjoaa lukijalleen nokkelaa ovelaa tekstiä, kihelmöiviä tilanteita.

Murhakomedia, farssikin, on englantilaisten perinteisesti varsinkin elokuvassa hallitsema alue, jolla komiikan perustilanteilla on erinomaiset toteutumismahdollisuudet. Normien ja arvojen keikauttaminen nurin ei ole ollenkaan niin yksinkertaista kuin saattaisi kuvitella eikä onnistu muilta kuin niiltä jotka osaavat olla tekemättä yhtään turhaa liikettä, sortumatta ainoaankaan alleviivaavaan korostukseen. John Chancellor hallitsee lajin mutta pystyy myös vaikkapa Chaplinin (elokuva Ritari Siniparta) lailla sävähdyttämään myös tosissaan. Rinnastaessaan hirvitellyn henkirikoksen ja vähätellyn taloudellisen rikoksen hän näyttää eräitä tavanomaisimpia asenteita lähestulkoon uudessa valossa. Hauskan kirjan ansioita on myös oivallinen pikku lapsikuva.” - Risto Hannula

Brittikirjailija John Chancellorin tuotannosta on suomeksi ilmestynyt romaani Murhakin on taidetta (1971; The Farther Off From England 1969).

 

2. Robert L. Fish: KÄÄRMESAARI. 1969 Gummerus. 198-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Käärmesaari (1969; Isle of the Snakes 1963) -teos sijoittuu Brasiliaan, Rio de Janeiron kaupunkiin ja Urubuapá -nimiseen kalastajakylään. Kapteeni José da Silva on Rio de Janeirossa yhteysupseerina Brasilian poliisin ja Interpolin välillä. Niiden monien töiden joukkoon, joita hänen toimistonsa hoiti, kuului myös kaupungin ruumishuoneelle tuotujen tunnistamattomien tutkiminen. Kaupungin rannalta ruumishuoneelle tuotu vainaja, kookas mies, on luultavasti brasilialainen: hänellä on käsivarressaan espanjankielinen tatuointi Mamae, äiti. Ruumis todennäköisesti kuuluu paikalliselle poliisille, mutta on joitakin asioita, joiden vuoksi da Silva haluaa tutkia asiaa tarkemmin…

Yhdysvaltalainen Robert Lloyd Fish (1912 Cleveland, Ohio – 1981 Trumbell, Conneticut) oli ammatiltaan insinööri. Hän työskenteli mm. Firestone ja Rubber –yhtiöissä. Hän julkaisi 33 teosta, joista ensimmäisessä, The Fugitive (1962), debytoi Rio de Janeirossa Brasiliassa toimiva José da Silva, joka on päähenkilönä kaikkiaan 10:ssä romaanissa. Robert L. Fishin jännitysromaaneista ovat suomeksi ilmestyneet Timanttikupla (1968; The Diamond Bubble 1965), Käärmesaari (1969; Isle of the Snakes 1963), Eversti hautaa itsensä (1980; Pursuit 1978) ja Hiomaton timantti (1989; lyhennetty) sekä kirjailijanimellä Robert L. Pike julkaistuista seitsemästä romaanista (Vaasa Oy:n Manhattan-sarjassa) Lahjottu todistaja (1970; Mute Witness 1963), Rikos ilman johtolankaa (1972; Reardon 1970), Soita poliisille numeroon 000... (1973; Police Blotter 1965), Rangaistuksena kuolema (1974; The Gremlin’s Grampa 1972), Kostoa tavoittamassa (1976; The Quarry 1964) ja Hälytys (1978; Bank Job 1974).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 117 vrk 4 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 117 vrk 4 h 36 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.