Kuvaus

Rodric Braithwaite: Moskva 1941

Historiska Media 2007 , kovakantinen, 510 sivua, ruotsinkielinen

Hitler bröt sin pakt med Sovjetunionen i juni 1941 och försökte angripa landet från sydväst. Operationen har gått till historien under namnet Operation Barbarossa. Det blev vändpunkten i andra världskriget; för första gången hejdades tyskarna i sina krigshärjningar.

I Moskva 1941 beskrivs händelserna ur sovjetiskt perspektiv. Ögonvittnen berättar om det blodiga slaget och stämningen i Moskva när den tyska armén ryckte närmare - för att sedan hejdas strax utanför huvudstaden.

Baserad på ingående forskning och intervjuer kombinerar Moskva 1941 en oförglömlig berättelse med det historiska händelseförloppet. De myriader av upplevelser som utspelas i en stad mitt i brinnande krig vävs samman till en levande berättelse. Braithwaite skildrar människornas dramatiska öden: Soldater, politiker och intellektuella, skribenter och konstnärer, dansare, bönder och skolbarn. Dessutom görs vissa avslöjanden om Stalin och hans generaler bland annat om de så kallade frivilligdivisionerna som kallades in för att skydda den sovjetiska huvudstaden.

 
 
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 32 vrk 18 h 13 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 32 vrk 18 h 13 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.