Kuvaus

Kuvan kaltainen uudenveroinen sidottu kirja.

Kirjailija:  Roman Schatz
Kustantaja:   ARKTINEN BANAANI 
Sidosasu:  Sidottu
Julkaistu:  2011
Sivumäärä:  202
ISBN10: 9789522700094

ESITTELY:
Hormonaalinen maahanmuuttaja Roman Schatz (s. 1960) on kerjännyt elantonsa kirjoittamalla kirjoja ja esiintymällä julkisesti ulkomaisena sirkuseläimenä. Ehkä juuri siksi hänen kolumneistaan puuttuu hyvien tapojen mukainen ilottomuus, voimattomuus ja leipiintyneisyys. Ne eivät vastaa tilaustöiltä odotettavaa neutraalia yhdentekevyyttä, vaan häiritsevät lukijaa temperamenttia tihkuvalla, vierasperäisellä huumorilla, kansan syvältä olevia rivejä epäilyttävällä älykkyydellä ja kavalasti iskevällä yllätyksellisyydellä. Loputtoman mutkikkaassa suhteessaan seksuaalisuuteen Schatz ei kehuskele olevansa edes täysikasvuinen Pavlovin koira, vaan Pavlovin pentu: "Miesten geneettiseen perusohjelmointiin kuuluu seurata ankanpoikasen tavoin kaikkea mikä on pyöreä, lihaisa ja jaettu kahtia." Mamusedän on pakko purkaa tuskansa ja paineensa kirjallisiin urotekoihin, sillä tutkimusten mukaan saksalaiset ovat surkeita rakastajia.

Kirjan takakannessa määritellään Roman Schatz ”valtakunnan vävypojaksi”. Ei se huono määritelmä olekaan. Schatz on asunut Suomessa parikymmentä vuotta ja on jonkinlainen puolijulkkis. Kahden maan kansalaisena Schatzilla on näköala, joka tavalliselta suomalaiselta puuttuu. Armottomana sananikkarina hänellä on lisäksi taito kertoa havainnoistaan hauskasti ja purevasti. Purenta on kuitenkin enemmän flirttaileva näykkäisy kuin kunnollinen haukkaisu Suomi-neidon takalistosta.

Saksalainen rakastaja on kolumnikokoelma, eli kaikki tekstit ovat aiemmin julkaistuja. Schatz on kirjoittanut kolumninsa alun perin niinkin erilaisiin lehtiin kuin Me Naiset ja Iltalehti.

Kirja on oivallinen välipalakirja, ei kovin syvällinen eikä raskas, hauska ja silti ajatuksiakin herättävä. Schatz kertoo leppoisasti meistä suomalaisista, jotka aina haluamme kuulla, mitä muut meistä ajattelevat. Osansa saavat myös saksalaiset. Tarkkailun ja analyysit voi mielihyvin hyväksyä, koska Schatz suhtautuu ironisimmin itseensä eikä säästele yhtään paljastaessaan omia heikkouksiaan lukijoille. Mukana on mm. kolumni, jossa kirjoittaja kertoo hirtehisesti osallistumisestaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan. Jos Schatz on Suomessa pikkujulkkis, hän on myös jonkinlainen suomalaisuuden äänitorvi Saksan suuntaan. Jos saksalaiset toimittajat haluavat nopeasti analyysin jostakin Suomeen liittyvästä, on Schatz haastattelulistan kärjessä. Ilmiö kuulostaa samalta kuin se, että jos arabimaailmassa tapahtuu mitä tahansa maanjäristyksestä vallankumoukseen, pyydetään Suomessa lausuntoa Jaakko Hämeen-Anttilalta.

----------------------------------------------------------------------------------------
* Yhdistän ja postitan useampiakin voitokkaita huutoja.

* Lähetän paketin hyvinkin pian sen jälkeen, kun maksu on saapunut.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 102 vrk 9 h 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 102 vrk 9 h 28 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.