Kuvaus

Huuto- tai ostohinta  y h d e s t ä  DVD:stä.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!
 

 
 

1. EROTTAMATTOMAT. 2011 Kinotar. DVD-levy taskumallisessa pahvikotelossa, avaamaton muovissa. Kesto 1:35. Tuotantovuosi 2008. K3. Ääni: suomi. Tekstitys: suomi heikkokuuloisille, tanska, ruotsi, norja, englanti.

Erottamattomat (2008) on Hanna Maylett’in esikoisohjaus, käsikirjoitus on Tarja Kylmän. Taru (Tiina Lymi) elää ratsutilalla harmonista elämää miehensä Harrin (Jorma Tommila) ja tytärpuolensa Ninnin (Kaneli Johansson) kanssa. Kaikki muuttuu, kun Ninni loukkaantuu hevosonnettomuudessa. Kymmenen vuotta sitten Ruotsiin lähtenyt Ninnin biologinen äiti Eve (Minna Haapkylä) kutsutaan paikalle Tarun pyynnöstä. Even pikaiseksi kuviteltu käynti muuttuu pidemmäksi vierailuksi, kun Eve tajuaa, että hän haluaa menetetyt kymmenen vuotta elämästään takaisin. Kauan kytenyt kaipaus Ninni-tytärtä kohtaan nousee pintaan. Vähä vähältä Eve alkaa vallata tilaa perheestä takaisin itselleen, jolloin Taru menettää elämänsä hallinnan. Esiin nousee syyllisyyttä ja muistoja - rakkaitakin, vihaa ja tarvitsevuutta. Kaikki minkä Taru luuli olevan ehjää ja hallinnassa, kyseenalaistuu. Kymmenen vuotta puhumattomana olleet asiat vaativat selvittämistä ja kaikki neljä joutuvat etsimään oman paikkansa uudessa tilanteessa

**** ”Leffa on koskettavuudessaan aivan omaa luokkaansa.” - Cosmopolitan
**** ”… vahva debyyttifilmi. Tiina Lymi näyttelee herkän uskottavasti.” - Aamulehti

 

2. ROMANSSI. 2013 Reppufilmi Oy. VL-Media. DVD-levy taskumallisessa pahvikotelossa, uusi. S. Ääni: suomi. Tekstitys: englanti.

Kesto 86 min. Lisämateriaali: musiikkivideo elokuvan tunnusmelodiasta "Samalle radalle", elokuvan traileri. Käsikirjoitus, ohjaus, tuotanto: Anssi Mänttäri.

Erottamattomat (2008) -elokuvassa kolmekymppinen, sitoutumiskammoinen Lia (Elina Reinikka) törmää kadulla mieheen (Juha Lagström), joka alkaa muistella heidän yhteisiä hetkiään kymmenen vuoden takaa. Lia ei kuitenkaan pysty palauttamaan tapahtumia mieleensä, eikä mies suostu kertomaan, mitä silloin tapahtui. Voisiko kyseessä olla sama mies, johon Lia oli ihastunut ensisilmäyksellä? Hän suostuu tuntemattoman miehen illalliskutsuun, jonka aikana Lia yrittää selvittää heidän yhteistä menneisyyttään. Ohjaus: Anssi Mänttäri. Päärooleissa: Elina Reinikka, Juha Lagström, Elina Hietala, Kristiina Elstelä, Tarja Markus, Pertti Sveholm, Tarja Keinänen ja Herra Ylppö, cameo-rooleissa mm. kuvataiteilija Outi Heiskanen, kirjailija Ilkka Kylävaara ja taiteen ykköspamppuihin kuuluva Minna Sirnö.

Sen oikean etsintä saa Romanssissa aivan uuden merkityksen.” - Mirva Villa, nuorten toimitus
**** - Kari Salminen, Aamulehti

Anssi Mänttäri (s. 1941) on elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja, näyttelijä ja tuottaja. Romanssi (2013) on 21:s hänen ohjaamansa pitkä elokuva, ensimmäinen oli Pyhä perhe (1976). Näyttelijänä Mänttärin ensimmäinen - pieni - rooli oli 'sotamies Mänttäri' Mikko Niskasen elokuvassa Sissit (1962), myös Romanssissa hän tekee pienen roolin miekkailijana.

Juha Lagström (s. 1976) on laulaja ja näyttelijä. Hänet valittiin 2012 Elonkerjuu-yhtyeen uudeksi laulajaksi Lauri Tähkän jätettyä yhtyeen. Lagström on näytellyt Porin teatterissa 1998–2002 ja Vaasan kaupunginteatterissa 2002–2009, elokuvissa Elokuu (2011) ja Romanssi (2013) sekä televisiosarjassa Alavilla mailla hallanvaara (2011).

Elina Reinikka on näyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja. Hän on opiskellut näyttelijäksi Teatterikorkeakoulussa 2001-2005 ja toiminut näyttelijänä eripuolilla Suomea päätyen Helsinkiin freelanceriksi. Hän on ohjannut ja käsikirjoittanut yhdessä Dave Bergin kanssa lyhytelokuvan Vadelmatöyrään ruohikossa (2008) sekä pitkät näytelmäelokuvat Ovia ja lukkoja (2011) ja Onnesta (2014). Pitkissä näytelmäelokuvissa hän on näytellyt mm. Dave Bergin elokuvassa Nöyryydestä (2012) ja pääroolin Anssi Mänttärin elokuvassa Romanssi (2014). Elina Reinikka toimii myös sairaalaklovnina.

 

3. UUNO TURHAPURO MENETTÄÄ MUISTINSA. 1982 Spede-Yhtiöt Oy. VL-Media. DVD-levy taskumallisessa pahvikotelossa, uusi. K7. Kesto 82 min. Ääni: suomi. Tekstitys: suomi heikkokuuloisille, ruotsi. Vesa-Matti Loiri, Marjatta Raita, Spede Pasanen, Simo Salminen, Tapio Hämäläinen, Marita Nordberg, Elli Castrén, Pentti Siimes. Käsikirjoitus, tuotanto: Pertti Pasanen. Ohjaus: Ere Kokkonen. 

Uuno Turhapurolla (Vesa-Matti Loiri) ja hänen appiukollaan, vuorineuvos Tuuralla (Tapio Hämäläinen) on muutamia pikku erimielisyyksiä. Appiukko on sitä mieltä, että hänen tyttärensä Elisabeth on naimisissa täysin väärän miehen kanssa, ja sitähän Uuno ei jaksa käsittää. Myös Elisabeth Turhapuro on kyllästynyt mieheensä Uunoon (Vesa-Matti Loiri) ja yrittää ottaa hänestä avioeron. Koska Uuno ei kuitenkaan pärjäisi yksin elämässä, Elisabeth alkaa kouluttaa uutta vaimoa isänsä sihteeristä Unelma Säleiköstä (Elli Castrén). Tämä kuitenkin menee pieleen, kun Uuno törmää päin Sörsselsöniä (Simo Salminen) ja menettää muistinsa eikä enää muista mitään, ei edes sitä kuka hän on. Härski-Hartikainen (Spede Pasanen) taas puuhaa rauhanliikettä, joka synnyttäisi maailmaan lopullisen rauhan dynamiitilla.

 

4. MIELETÖN ELOKUU. Ohjaus Taru Mäkelä. Käsikirjoitus Raija Talvio. Pääosassa Kati Outinen. 2013 Kinosto Oy / Nordisk Film. Kesto 1 h 40 min. K7. DVD muovikotelossa, avaamaton muovissa.

Mieletön elokuu (2013) on suomalais-tšekkiläinen yhteistuotanto. Raikas ja musiikintäyteinen elokuva tuo kankaalle Kati Outisen aivan uudenlaisessa roolissa. Hattukauppias ja selvännäkijä Elsa Ahon (Kati Outinen) elämä 1960-luvun alun Helsingissä on täydellisessä järjestyksessä, kunnes eräänä päivänä mies, jonka hän luuli kadottaneensa, palaa takaisin. Elsan entinen rakastettu, tsekkiläinen muusikko Jan (Miroslav Etzler) on saapunut kaupunkiin kansainvälisen festivaalin osanottajana. Elsa tajuaa, että voidakseen saada takaisin entisen onnensa, hänen täytyy luopua paljosta. Onko Elsa valmis tuntemattomaan tulevaisuuteen? Elsan valintoja mutkistavat sekä hänen sisarentyttärensä Minni (Elena Leeve) ja tämän villi vapaudenkaipuu, että naapurissa asuva poliisipäällikkö (Esko Salminen) monimutkaisine rakkaushuolineen. Mieletön elokuu vie meidät aikaan, jolloin kylmä sota jakoi Euroopan kahtia ja esti rakastavaisia saamasta toisiaan. Aikaan, jolloin neuvostoliittolaiset avaruuslentäjät olivat sankareita ja amerikkalaiset muotitanssit villitsivät nuorisoa kaikkialla maailmassa. Näyttelijät: Kati Outinen, Elena Leeve, Esko Salminen, Laura Birn, Pirkka-Pekka Petelius, Tapio Liinoja, Vesa Vierikko, Maria Sid, Tommi Korpela, Aku Hirviniemi, Krystof Hádek, Veera W Vilo, Anssi Lindström, Mads Sjøgård Pettersen, Cohlie Brocato.

Taru Mäkelän ohjaama riemastuttava elokuva on kertomus kesästä, jolloin tunne pääsee valloilleen.” - Me Naiset

Vahvoja, herkkiä ja hillittömiä rooleja (…) kaikilta osa-alueiltaan hallitusti, taidolla ja hilpeästi toteutettu.” - Uusimaa

”Kun Varaston ääniraidalla vonkui Raoul Björkenheimin sähkökitara, soi Mielettömässä elokuussa kuusikymmenlukulainen, samettisen pehmeä jazz (...) Mieletön elokuu on rehellisesti nostalginen ja pehmoinen kertomus rakastumisista. Tsekkoslovakialainen jazz-orkesteri lähtee soittamaan Suomessa järjestettäville rauhan ja ystävyyden festivaaleille. Mutta aivan yksinkertaista se ei ole, sillä eletään kylmän sodan kalseita vuosia. Kitaristin, läskibasistin ja saksofonistin muodostamaa yhtyettä kutsutaan delegaatioksi, jota johtamaan ja valvomaan on nimitetty puoluepampun virkaintoinen poika. Muusikoita pitääkin valvoa, ettei vain satu länsimaisia sieppauksia, joita täällä kutsutaan loikkauksiksi. Yksi soittoniekoista on erityisen epäilyttävä, sillä hän on ollut ravintolamuusikkona Helsingissä 1930-luvulla ja tapaillut suomalaista naista. Tuo nainen on Kati Outisen esittämä modisti Elsa, joka elää tyynenä yksityisyrittäjänä Helsingin sydämessä ja harjoittaa sivutoimenaan selvänäkemistä.” - Heli Metsätähti

Taru Mäkelä (s. 1959 Tampere) aloitti ohjaajan uransa 1980-luvulla Yleisradiossa, jossa hän kirjoitti ja ohjasi Hymyhuulet-viihdesarjaa. Hän on ohjannut lyhyelokuvien ja dokumenttien lisäksi pitkiä elokuvia. Niistä ensimmäinen, Raija Talvion käsikirjoittama Pikkusisar (1999), kertoo nuoresta sotaleskestä, joka pestautuu syksyllä 1941 apusisareksi sotasairaalaan Helsinkiin. Varasto (2011) perustuu Arto Salmisen samannimiseen romaaniin ja 1960-luvulle sijoittuva Mieletön elokuu (2013) Raija Talvion alkuperäiskäsikirjoitukseen. Eila, Rampe ja likka (2014) on Sinikka Nopolan kirjojen henkilöhahmoihin pohjaava komedia.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

4 €
tai
Sulkeutuu 101 vrk 18 h 36 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 101 vrk 18 h 36 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.