Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Paul Gundersen: Sallasta Ihantalaan 1939 – 44. Muistoja sanoin ja kuvin.

Näkymä Julkaisut ry, 2007. 3. painos. Pehmeäkantinen. 168 sivua. Runsas valokuvakuvitus.

Etusivulla tekijän omistuskirjoitus toiselle veteraanille. Pientä käytön jälkeä kansissa.

Tämän kuvakirjan tekijä astui sotapalvelukseen vapaaehtoisena talvisodan alkamispäivänä, 30. marraskuuta 1939. Aktiivielämä sotilaspuvussa jatkui keskeytyksettä seuraavat viisi vuotta, päättyen Ihantalan jälkeen sotasairaalaan. 

Kirjoittaja toimi jatkosodassa pohjoissuomalaisen 6. divisioonan 14:n kenttätykistörykmentin toisen patterin tulenjohtajana. Sotataival alkoi Sallassa ja vei Uhtualle, Rukajärvelle, Maaselän kannakselle, Stalininkanavalle, Poventsaan ja lopuksi Karjalan kannakselle. Syksyllä 1944 divisioona siirrettiin jälleen Lappiin taisteluun saksalaisia vastaan. 

Gundersen oli yksikössä niitä harvoja, joilla oli kamera mukanaan. Kokoelma negatiiveja ja pienoiskuvia jäi sittemmin laatikon pohjalle 60 vuodeksi. Muutamat vielä elossa olevat sotatoverit kehottivat häntä etsimään ne esille, koska myös nuori sukupolvi oli suuresti kiinnostunut saamaan tietoja isoisiensä sota-ajan vaiheista. 

Tekijä on liittänyt alkuun, kehyksenä kuvakertomukselle, neljä sota-aikaa koskevaa lukua Ruotsissa ilmestyneestä omaelämäkerrastaan, joka myöhemmin on julkaistu myös englanniksi ja venäjäksi. Kuvien painopiste on sodan arkielämässä ja se antaa lukijoille elävän ja monipuolisen kuvan sotilaan elämästä vuosia kestäneessä sodassa. 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
9 €
Ilmoitus on sulkeutunut 2.6.2024 7:27
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.