Kuvaus

Kuvan kaltainen hyväkuntoinen sidottu kirja runsaan kuvituksen kera.

Ilmestyi: LIKE 2016 1. painos
Sivumäärä: 400
ISBN: 978-952-01-1462-6
Sidosasu: sidottu, kovakansi

ESITTELY:
Hanoi Rocks henkilöityi erityisesti vuosituhannen vaihteessa tapahtuneen comebackin jälkeen vahvasti Michael Monroeen ja Andy McCoyhin, mutta alkuperäisessä Hanoi Rocksissa oli silti kyse yhtenäisestä kokoonpanosta, jossa jokaisella jäsenellä oli tärkeä rooli. Bändissä basistina toiminut Sami Yaffa on aina jäänyt hieman Monroen ja McCoyn varjoon, vaikka hän on ollut Hanoi Rocksin jälkeen musiikillisesti erittäin aktiivinen – yhtyeen osuus on vain pieni osa miehen monivaiheisesta urasta. Kirjan julkaisuajankohta on otollinen, sillä viime vuosina Yaffa on Suomessa saanut näkyvyyttä erityisesti Sound Tracker -sarjansa sekä Monroen hyvin menestyneen soolobändin ansiosta.

Tie taipuu tuo hyvin esiin sen valtavan määrän suomalaisia ja ulkomaisia muusikoita, joiden kanssa Yaffa on uransa aikana tehnyt yhteistyötä. Jo lapsena mainosmallina toimineen miehen ura on kulkenut Pelle Miljoonan yhtyeen ja Hanoi Rocksin kautta aina esimerkiksi New York Dollsin ja Joan Jett & the Blackheartsin kaltaisten kansainvälisten legendojen riveihin. Näiden lisäksi satojen yhteistyökumppaneiden joukkoon kuuluu muun muassa Slashin, Lemmyn ja Steve Stevensin kaltaisia megatähtiä. Bändien lisäksi myös asuinpaikka on Yaffalla vaihtunut tiheästi: miehen koti on ollut vuosien varrella muun muassa Barcelonassa, Lontoossa, New Yorkissa, Los Angelesissa ja Mallorcalla.

Kirja on kirjoitettu kokonaan Yaffan omalla äänellä. Tommi Liimatta on siis toiminnut johdantokappaletta lukuun ottamatta ainoastaan ylöskirjaajana. Teksti on puhekielistä ja Yaffan ulkomailla vietetyt vuodet huomaa englannin ja suomen kielen sekoittumisesta. Tapahtumat etenevät kirjassa suhteellisen rivakasti, eikä mihinkään aikakauteen pureuduta yksityiskohtaisesti. Tämä ei kuitenkaan häiritse, sillä kiinnostavinta antia ovat lukuisat anekdootit, joissa seikkaillaan milloin kenenkin maailmantähden kanssa.

On suorastaan käsittämätöntä, että Yaffalla oli vain 21-vuotiaana Hanoi Rocksin hajotessa takanaan jo useista vuosista ja albumeista muodostunut ura. Toisin kuin ennakkoon kuvittelisi, mielenkiintoisinta luettavaa ovat Hanoi Rocksin jälkeisen aikakauden tapahtumat. Tuolta aikakaudelta kirja tuo runsaasti uusia asioita esiin ja monet tututkin tapahtumat saavat uutta näkökulmaa.

Vaikka Yaffa on kiistatta menestynyt muusikkona ja on varsinkin Suomessa yksi nimekkäimmistä rockbasisteista, välittyy kirjasta silti myös pientä katkeruutta. Hanoi Rocksin nousujohteisen uran katkeaminen rumpali Razzlen yllättävään kuolemaan, Jetboyn lupaavasti alkaneen maailmanvalloituksen tukehtuminen ja esimerkiksi Demolition 23:n uppoaminen unohduksiin vaikuttavat jääneen kaivertamaan Yaffan mieltä. Todellinen kansainvälinen rocktähteys kun on jäänyt saavuttamatta, vaikka mies on tehnyt yhteistyötä lukuisten klassikkonimien kanssa ja ollut useasti todella lähellä kansainvälistä läpimurtoa. Kitkerin sanakääntein kommentoidaan myös Hanoi Rocksin 2000-luvun comebackia, johon Yaffa ei mahtunut mukaan.

Tie taipuu on laadukkaasti toteutettu katsaus yhden Suomen tunnetuimman basistin uraan. Se on mielenkiintoisesti kerrottu tarina Espoossa uransa aloittaneesta rocktähdestä, jonka vaiheet hakevat kansainvälisyydessään ja monipuolisuudessaan vertaansa suomalaisessa musiikkiskenessä. Tommi Liimatta on onnistunut koostamaan Yaffan kertomuksista vetävän tarinan, josta ei rock & rollia tai dramatiikkaa puutu.

Kirjan arvostelut

”Kuvia kumartelemattomana ja vaikeitakaan aiheita kaihtamattomana tämä on genrensä parhaita koskaan julkaistuja teoksia.” – Länsi-Savo

”Viihdyttävää ja rehellisesti tilittävää elämäkertaa lukee nälkäisesti ja usein hymyn kareen kera. – –  Hieno mies, hieno kirja.” – Ilkka

----------------------------------------------------------------------------------------

* Yhdistän ja postitan useampiakin voitokkaita huutoja.

* Lähetän paketin hyvinkin pian sen jälkeen, kun maksu on saapunut.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

16 €
Sulkeutuu 108 vrk 23 h 30 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

16 € Sulkeutuu 108 vrk 23 h 30 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.