Kuvaus

Ajan Suunta oli Isänmaallisen kansanliikkeen (IKL) julkaisema päivälehti 1932–1944. Lehti tunnettiin muun muassa kuuluisan Tattarisuon tapauksen virheellisestä uutisoinnista.

Ajan Suunta

Ajan Suuntaa edelsi Ajan Sana -niminen lehti muutaman vuoden ajan. Molempien päätoimittajana oli Arne Somersalo, entinen ilmavoimien komentaja. Ajan Suunta ilmestyi kuutena päivänä viikossa iltapäivisin. Se edelsi siis tässä suhteessa nykyisiä iltapäivälehtiä, mutta se oli uutislehti.

Ajan Suunta lakkasi ilmestymästä 4. lokakuuta 1944, puolitoista viikkoa IKL:n lakkauttamisen jälkeen. Liittoutuneiden valvontakomission poliittinen neuvonantaja Pavel Orlov oli vaatinut Suomen hallitukselta lehden välitöntä lopettamista, ja hallituksesta otettiin yhteyttä lehden johtoon. Painokoneet pysäytettiin vapaaehtoisesti hallituksen varoitettua, että muuten edessä saattaisi olla voimatoimia koko Suomen lehdistöä vastaan.[1]

Ajan Suunnan päätoimittajat

Ajan Suunta (1993–2002)

Samanniminen lehti ilmestyi vuosina 1993–2002 muutamia kertoja vuodessa, julkaisijana Isänmaallinen Kansallis-Liitto. Myöhemmän Ajan Suunnan päätoimittajina olivat Matti Järviharju ja Pekka Seppälä. Lehti ilmestyi noin neljä kertaa vuodessa mutta joinakin vuosina harvemmin. Sen rinnalla ilmestyi vaalilehtenä Suomen Suunta, johon oli koottu Ajan Suunnan artikkeleita höystettynä ajankohtaisilla vaaliasioilla.

 

Satoja muita sanomalehtiä tms. myös tarjolla (tai tulossa) ... harvinaisuuksiakin!!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

12 €
Sulkeutuu 70 vrk 15 h 4 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

12 € Sulkeutuu 70 vrk 15 h 4 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.