Kuvaus

Totuuden Torvi oli suomalainen sensaatiouutisiin painottunut sanomalehti, joka ilmestyi vuosina 1928–1933, 1945–1946, 1947, 1948–1951 ja 1954–1958. Lehden perustaja oli omalaatuinen populistipoliitikko Ernesti Hentunen, joka toimi päätoimittajana kuolemaansa (1951) saakka. Vuodesta 1945 alkaen Totuuden Torvi oli hänen perustamansa Radikaalisen Kansanpuolueen äänenkannattaja. Lehteä myytiin irtonumeroina suoraan kadulla ja Hentunen itsekin myi sitä Helsingin keskustassa rautatieaseman luona.

Lehti julkaisi suorasukaisia kannanottoja vallanpitäjistä ja joutui sen vuoksi usein hankauksiin. 1933 Hentunen joutui poistumaan Suomesta ulkomaille välttääkseen eräästä lehden jutusta saamansa vankeustuomion ja lehden ilmestyminen keskeytyi 12 vuodeksi.

Vuonna 1945 lehti alkoi taas ilmestyä. Pian sen räväkkä uutisointi alkoi kohdistua etenkin kommunistejaYYA-sopimusta ja Neuvostoliittoa vastaan. Hentunen sai 1949 sakkoja lehden Neuvostoliiton vastaisesta kirjoittelusta. Hentusen suorasukaista kohtelua saivat myös kansanedustajat. Kun hän kirjoitti lehdessään: "Puolet kansanedustajista on hulluja", asiaan vaadittiin oikaisua, ja seuraavassa numerossa Hentunen korjasi väitteen: "Puolet kansanedustajista ei ole hulluja".

Lehteä julkaisi vielä jonkin aikaa Hentusen kuoleman jälkeen hänen perikuntansa, mutta enemmänkin pilalehtenä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 30 vrk 11 h 5 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 30 vrk 11 h 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.