Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Heli Larjovuori: MUSTAKUU. Kannen suunnittelu: Pirre Vaijärvi. 1973 Kauppiaitten Kustannus Oy:n Kontakti-sarja. 64-sivuinen nidottu kirja, kannen pieniä kolhuja lukuun ottamatta ehjä ja siisti, esilehdellä oleva pieni merkintä peitetty korjauslakalla, ei muita merkintöjä.

Mustakuu (1973) on tamperelaisen Heli Larjovuoren 17-vuotiaana kirjoittama teos, jossa hän kertoo niiden nuorten hapuilusta, jotka aloittavat itsenäisen elämänsä kädessään keskinkertainen kansalaiskoulun päästötodistus, ilman selviä tulevaisuuden-suunnitelmia ja kannustavaa ehjää kotia. Hätäratkaisuna tiskaajantyö, josta ei pääse sen paremmin eteen- kuin taaksepäin. Mielessä jäytävä pelko ja huolellisesti torjuttu isänkaipuu. Avioerolapsihan tapaa säännöllisesti kuin kello kerran kuukaudessa isänsä, joka rykii hämillään parikymmentä minuuttia, antaa tavalliset kolmekymppiä ja lähtee helpottuneena tiehensä. Lapsen kuukauden annos turvallisuutta ja tukea on kolmena rypistyneenä setelinä hänen hikisessä kädessään. Eväät elämään ja pysyviin ihmissuhteisiin.

 

2. Airi Tuovinen: KESÄLEIKKI. 1972 Kauppiaitten Kustannus Oy:n Kontakti-sarja. 60-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kesäleikki (1972) on Airi Tuovisen 15-vuotiaana kirjoittama eloisa ja asiantunteva tarina Helenasta, maalaistalon tyttärestä, jolle kotiympäristö on samalla työympäristö. Mutta kesän koittaessa saapuvat kesävieraat, ja se mikä heille merkitsee lomaa ja rentoutumista, merkitsee Helenalle ylimääräistä vaivannäköä. Ei ihme, että Helena suhtautuu tilanteeseen milloin kirpeällä huumorilla, milloin estottomin pahan tuulen purkauksin. Tämän kesän leikit päättyvät kuitenkin hiukan toisin kuin ennen. Syksyn kynnyksellä Helena pysähtyy tekemään rehelliset tilit itsensä kanssa ja toteaa jotain antaneensa mutta myös jotain saaneensa: kesä on ollut huomaamaton, mutta tärkeä askel aikuistumista kohti.

 

3. Leena Sallinen ja Outi Särkikoski: SÄTKYNUKKE. 1970 Kauppiaitten Kustannus Oy:n Kontakti-sarja (toinen painos). 77-sivuinen nidottu kirja (liimasidottu nide), lukematon, kannen jotain aivan pientä hankaumaa lukuun ottamatta ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Sätkynukke (1970) -kirjalla on kaksi kirjoittajaa, Leena Sallinen, 15, ja Outi Särkikoski, 15. Se on realistinen, paljon selittävä kuvaus koulumaailmasta, mutta ennen kaikkea psykologisesti terävä ja ovela analyysi hieman tahdottomasta koulutytöstä, jolla on mielestään erittäin hankala äiti. Muiden inttämiseen kyllästyneenä tyttö lähtee puoliksi vasten tahtoaan ja kokonaan vastoin äitinsä tahtoa kotihippoihin, ja sen jälkeen kaikki onkin yhtä harmia. Koululaisten vanhemmille "Sätkynukke" on välttämätön oppikirja, muille taitava koululaisromaani, jossa on mm. aivan riemastuttava kuvaus kotihippojen päättömistä tapahtumista.

 

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 107 vrk 20 h 35 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 107 vrk 20 h 35 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.