Kuvaus

Silja Mäki ja Pirjo Arvola (toim.) : Satu kantaa lasta - Tarina tukee lasta OPAS LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUSTERAPIAAN 1 & 2 [ II ] * DUODECIM 2009

" Satu kantaa lasta - Opas lasten ja nuorten kirjallisuusterapiaan 1 on ensimmäinen maassamme ilmestyvä lasten ja nuorten kirjallisuusterapiaa käsittelevä käytännönläheinen opas, jossa kirjallisuusterapeuttista menetelmää lähestytään erilaisten tarinoiden kautta.

Teoksessa perehdytään kirjallisuusterapiaan sekä ennalta ehkäisevänä että hoidollisena toimintana. Kirjallisuusterapeuttisten menetelmien käyttöä sairaalassa tarkastellaan somaattisesti ja psyykkisesti sairaiden lasten sekä nuorten syömishäiriöiden näkökulmasta. Lisäksi tutustutaan erilaisiin tapoihin käyttää kerronnallisia menetelmiä osana lasten ja nuorten toimintaterapiaa ja yhdistettynä kuvataideterapiaan. Kirjassa kuvataan myös virtuaalimaailman mahdollisuuksia lasten sairaalahoidon helpottajana.

Oppaan jokaisen luvun lopussa on jatkotyöskentelyä varten kaksi käytännönläheistä kirjallisuuslistaa, joissa luetellaan runsaasti aiheeseen liittyviä lähdekirjoja sekä terapeuttisesti toimivia kirjoja, satuja ja tarinoita.

Kirja on tarkoitettu niin kirjallisuusterapeuttisten kuin muidenkin ryhmien ohjaajille ja terapeuteille. Se soveltuu myös terveys-, sosiaali- ja opetusalojen ammattilaisille sekä seurakuntien ja erilaisten kerhojen työntekijöille. Kirjan avulla myös vanhemmat saavat mahdollisuuden kurkistaa hoidolliseen maailmaan ja löytää tukea kasvatustehtäväänsä.

---

Tarina tukee lasta - Opas lasten ja nuorten kirjallisuusterapiaan 2 on jatkoa kirjalle Satu kantaa lasta. Tämä kirja painottuu koulumaailmaan sekä sen liepeillä toimiviin luoviin ja terapeuttisiin yhteyksiin. Näkökulma on pääasiassa ennaltaehkäisevä.

Kirjassa luodaan katsaus satujen ja myyttien historiaan sekä tarkastellaan ihmisen tarvetta tuntea juurensa. Satujen ja tarinoiden käyttöä esitellään koulussa ja päiväkodissa ja avataan näkökulmia tarinateatterin, sanataiteen ja draaman käytön mahdollisuuksiin hoidollisessa mielessä. Jokaisen luvun lopussa on kirjallisuuslista, josta löytyy materiaalia jatkotyöskentelyä varten.

Kirjallisuusterapeuttiset menetelmät tarjoavat opettajille vaihtoehtoisen mahdollisuuden käyttää työssään luovia ratkaisuja sekä tarjota oppilaille lempeitä oppimisen kanavia ja oivaltamisen riemua.

Lapsilla ja nuorilla on niiden kautta tilaisuus työstää tasapainoisen ihmisen elämän ja oppimisen esteinä olevia jännitteitä. Kirja on suunnattu opettajille ja muulle koulun henkilökunnalle, päiväkotien työntekijöille ja erilaisten ryhmien ohjaajille ja terapeuteille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ideoita voidaan hyödyntää myös yksilötyöskentelyssä ja lisäksi lasten ja nuorten vanhempien on mahdollista saada kirjasta tukea kasvatustehtäväänsä."


kuvan kirjat  * Huom! TÄMÄ ON YKSI KIRJAKOHDE. KOLMEN KIRJAKOHTEEN OSTAJALLE ILMAINEN POSTITUS!

DUDECIM 2009,  NID, 1.p., 248+269s., kuv., kansikuva

KUNTO:   HYVÄ K3 *


Huom!
POSTITUSKULUT LISÄTÄÄN  (6,00 EURO). RAHAT TILILLE, TERAPIA KERÄILYHARVINAISUUS POSTIIN.

KATSO MYÖS MUUT KOHTEEMME! Tie traumasta tervehtymiseen - Auta lasta kiintymään - Taideterapian perusteet - Satu kantaa lasta - Tarina tukee lasta KIRJALLISUUSTERAPIA

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


14 €
Sulkeutuu 1 vrk 13 h 34 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

14 € Sulkeutuu 1 vrk 13 h 34 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.