Kuvaus

Satu Waltari: Kahvila Mabillon

  • WSOY,4. painos, 1953
  • kovakantinen kirja, kansipaperit,187 sivua, piirroskuvitus
  • Kirja on hyväkuntonen ja siisti. Kansipaperissa kulumaa ja kosteustahroja. Kansipaperin reunoissa siististi kääntöpuolelta paperiliuskoilla tehtyjä korjauksia.

Kahvila Mabillon kertoo Satu Waltarin omista kokemuksista 1950-luvun alun Pariisissa, jonne hän oli matkustanut opiskelemaan. Opiskeluista ei kirjassa kuitenkaan kerrota, vaan ystävistä ja siitä missä ja miten milloinkin aikaa vietettiin...

Vuonna 1952 ilmestynyt Kahvila Mabillon on Satu Waltarin esikoisromaani, joka yhdellä iskulla valloitti 1950-luvun nuoret lukijat ja sai kriitikot toteamaan: Mika Waltarin tytär astuu julkisuuteen valmiina kirjailijana. Vastustamattoman hauskojen muistelmien keskuksena on silloisen Pariisin boheemimaailman sydän Café Mabillon, ja päähenkilöinä joukko sen pitkätukkaisia, aktiivisesti joutilaita kantavieraita – vankkumaton ystäväpiiri, jonka maailmassa savukkeet ja sydänsurut, leivänkannikka ja elämänfilosofia ovat yhteisiä.

Kahvila Mabillon ei ole mikään tavallinen matkakirja, sillä harva ei-pariisilainen on päässyt Mabillonin henkeen sisälle samalla tavoin kuin Satu Waltari. Hän myyskenteli ystäviensä runoja kahvilan asiakkaille, joutui kokemaan poliisien ratsiat, osallistui ”Romeon sotaanlähtöön” ja näki ihmiselon ihanuudet ja kurjuudet suurkaupungin sydämessä.

Ote kirjasta:

Päätin kirjoittaa muistelmani kaksikymmenvuotiaana. On ihmisiä, joista ei koskaan kirjoiteta muistelmateosta, ja toisia, jotka tekevät sen itse. Ne, jotka todella tekevät sen itse, tekevät sen enimmäkseen huomattavaan ikään ehtineinä, toisin sanoen noin neli-kuusikymenvuotiaina. Mutta mitä he enää silloin voivat muistaa mistään. Olin vihdoin aivan omin päin tullut huomaamaan, että kaikki mielenkiintoinen tapahtui aina viereisessä pöydässä.

hakusanat: muistelmat Pariisi boheemit 1950-luku opiskelijat opiskelu ulkomailla Ranska Montparnasse taiteiljat elämäntaiteilijat matkakertomukset matkailu

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

3 €
tai
Sulkeutuu 1 vrk 6 h 36 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 1 vrk 6 h 36 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.