Kuvaus

BD, Blu-ray

Teemu Selänne on ollut monen pojan suosikki ja idoli jo vuosikymmeniä, ja on sitä edelleen. Selänne on kaikkien aikojen tehokkain Pohjois-Amerikan jääkiekkoliigassa, NHL:ssä pelannut suomalaisjääkiekkoilija ja hän on ainoa suomalainen, joka on ylittänyt 1400 tehopisteen rajan. Hän on myös NHL:n historian kaikkien aikojen paras suomalainen maalintekijä ja pistemies, sekä kaikkien aikojen toiseksi tehokkain eurooppalaispelaaja, tšekkiläisen Jaromír Jágrin jälkeen. Hänen kaksikymmenvuotinen ammattilaisuransa NHL:ssä sai kruununsa kauden 2006–2007 päätteeksi, kun hän voitti Stanley Cup-mestaruuden Disneyn perustamassa Anaheim Ducksissa. Mies piti hetken jääkiekosta taukoa, mutta nykii jäällä edelleen.

Jukka-Pekka Siilin ohjaama Sel8nne kertoo läpileikkauksen Selänteen urasta. Se alkaa lapsuusmuistoilla ja päättyy nykypäivään. Vuosikymmeniin mahtuu monta mielenkiintoista tarinaa ja tarinankertojaa.

Selänteen vanhemmat paljastavat jännittäviä lapsuusmuistoja ja herran vaimo perhe-elämästä Kaliforniassa. Valmentajat ja ex-pomot muistelevat miestä lämmöllä ja Selänne itse kertoo asiansa, kuten ne hänen mielestään tulee kertoa.

Sel8nne-dokkari on suomalaiseksi dokumenttielokuvaksi kovaa tasoa. Rytmitys on hyvä ja musiikkia on osattu käyttää oikein. Leffa saa perheellisen miehen helposti jopa kyynelehtimään, sillä kotimaiseen sankariperheenisään on helppo samaistua.

Pieniä puutteita ja omituisuuksiakin löytyy. Elokuvan leikkauksessa haisee kiire, sillä monia, ammattikielellä ”hyppyskarveja” on jätetty näkyviin, eikä näitä ole peitetty normaaliin tapaan kuvituskuvalla. Se antaa hieman nahkean kuvan tuotannosta. Myös kuvauksessa on ajoittain omituisia rajauksia, joissa haastateltava on keskellä kuvaa tai väärässä reunassa.

Sama se. Kuka noihin kiinnittää huomita, kun arkistokuva on järkyttävän hyvää ja tuorettakin materiaalia on reilusti. Tuotantoryhmä on jopa vaivautunut Ameriikkaan asti kuvaamaan Selänteen perheen luksuskartanoa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 109 vrk 8 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 109 vrk 8 h 47 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.