Tuote on myyty käyttäjälle pete7022 hintaan 2 €

Kuvaus

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI.

Hyvässä  ISKUSSA oleva kovakantinen ensipainos RIKOS TARINOIDEN / EURAN DALTONIEN diggareille. Näistä hepuista Aleksi Mäkelä, Vesa-Matti Loiri ja kumppanit tekivät sen todella suositun PAHAT POJAT elokuvan.

Seppo Porvali: DALTONIT 

Euralaisten Koistisen veljesten karu tarina kaatopaikalta rikoskierteeseen

Eri käräjäoikeudet tuomitsivat vuonna 2000 euralaiset veljekset Leevi, Erkki, Pekka ja Lasse Koistisen eri pituisiin vankeusrangaistuksiin yli sadasta rikosnimikkeestä, jotka koostuivat lähinnä huoltoasemille, postiin ja kahteen pankkiin tehdyistä murroista. Suurin kerralla saatu saalis oli liki 700.000 markkaa.

Poikien jäätyä kiinni lehdistö nimesi heidät Daltoneiksi, samannimisten piirroshahmojen mukaan. Mielipiteet jakautuivat kahtia - osa piti heitä suoranaisina sankareina, toiset vaativat jopa hirttotuomiota, koska Daltoneille kuuluisi villin lännen rangaistus. Heidän tarinastaan ryhdyttiin kokoamaan elokuvaa.

Jo ensimmäisen oikeudenkäynnin aikana alkoi osa koko yksitoistalapsista perhettä kohdanneesta tragediasta valottua. Skitsofreniaa sairastanut lestadiolaisisä oli alistanut kaikkia, ennen kaikkea lapsiaan, viemällä heiltä kirjaimellisesti leivän suusta. Masentunut äiti näki, kun lapset toisensa jälkeen joutuivat turvautumaan läheiseen kaatopaikkaan, hevostalliin, juurikaspeltoon ja suoranaiseen kerjäämiseen saadakseen edes jotain suuhun pantavaa. Kun lapset keräsivät pulloja ja myivät ne kauppoihin, kulutti isä nekin rahat hotelleissa vieraiden naisten kanssa.

Tämä kirja kertoo veljesten, oikeastaan koko Koistisen perheen järkyttävän elämäntarinan kuten he itse ovat sen kokeneet. Puheenvuoron saavat veljesten lisäksi heidän sisarensa, sekä lopullisen pidätyksen suorittanut veljessarjan tuntenut komisario. Tarina laittaa ihmettelemään, kuinka tällaista voi tapahtua vielä nykyisinä vuosikymmeninä, kun yhteinen isänmaamme on kutsunut itseään jo pitkään hyvinvointiyhteiskunnaksi. Mutta kun kukaan ei auttanut, veljekset loivat itse omat lakinsa.

Kirjailija Seppo Porvalilla on takanaan pitkä toimittajaura. Aikaisemmin hän on kirjoittanut mm. pilapiirtäjä ja professori Kari Suomalaisen, näyttelijä Lena von Martensin sekä kansalliskirjailija Kalle Päätalon elämäkerrat.

1. painos

Gummerus Kirjapaino Oy - Jyväskylä 2001

VOITTOHUUTO ja PK. 3,75e  TILILLE ja PAKETTI POSTIIN.

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat:10/17, 04/17, 01/17, 11/16, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

2 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 11.2.2018 19:44

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.