Kuvaus

Talvisodan syttyessä marraskuun viimeisenä 1939 Ahti Vuorensola on kadetti, joka lähetetään kesken koulun rintamalle. Eino-Ilmari Juutilainen on kersantti ja isoveli Aarne reservin luutnantti.

Eino-Ilmari taistelee Suomen itsenäisyyden puolesta hävittäjäkoneen ohjaimissa ja nimitetään jatkosodassa kahdesti Mannerheim-ristin ritariksi. Ritariksi nimitetään myös Vuorensola. Ritaria sen sijaan ei tule Aarne Juutilaisesta, legendaarisesta Marokon Kauhusta, jonka sotilasura alkoi Viipurin Rykmentissä, jatkui kadettikoulussa ja potkujen jälkeen Ranskan Muukalaislegioonassa täydet viisi vuotta, kunnes hänestä kasvoi yksi talvisodan hengen luojista. Rajuissa taisteluissa ihanteet luhistuvat lopullisesti. Sotilasvalassa vannottu pidetään, mutta rauhan teon jälkeen virallinen Suomi kääntää pelastajilleen kirjaimellisesti selkänsä riistäen heiltä kaiken sen, joka on ollut jokaiselle pyhää ja kaunista.

Katkera marssi on teos kolmesta sotilaasta, joita Suomi hädän hetkellä tarvitsi. Heidän kauttaan piirtyy kuva maamme itsenäisyystaistelusta voimakkaalla ja koskettavalla tavalla. Tämä on kirja historiamme lähimenneisyydestä. Kaikessa paljastavuudessaan se tuo esille myös veteraaniemme kärsimykset taistelujen päätyttyä.

Kirjailija Seppo Porvali on suosittu sotakirjailija sekä ansioitunut elämäkertojen dokumentoija.

1. p. 2001, Revontuli, 216 s. Kovakantinen kirja kansineen on MIELESTÄNI HYVÄKUNTOINEN KIRJASTON POISTOKIRJA leimoineen ja muovituksineen.

Postimakaut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

9 €
Sulkeutuu 65 vrk 6 h 4 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

9 € Sulkeutuu 65 vrk 6 h 4 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.