Kuvaus

Seppo Tirkkonen: Elämänuskoa

  • Kirjapaja, 2000; kovakantinen kirja, kuvakannet, 221 sivua
  • Kirjan selkä on hieman vino ja takakannessa pintanaarmua, muuten se on hyväkuntoinen
  • HINTA: 2 euroa + toimituskulut kireenä 5 euroa = 7 euroa TAI seurattavana pakettina 6 euroa = 8 euroa
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Kirjassa Elämänuskoa on omakohtaista, rehellistä, armollista, ymmärrettävää ja huumorilla höystettyä asiaa ihmisen elämästä ja Jumalasta. Ehottomasti lukemisenarvoinen kirja joka sopii kaikille.

Tirkkonen aloittaa kirjan näin:

Ihminen voi menettää elämässä paljonkin ja siitä huolimatta vielä jotenkin pärjätä, mutta jos elämänusko kokonaan menee, tilanne alkaa olla kuolemanvakava. – – Kristillinen usko on minulle aina ollut nimenomaan elämänuskoa. – – Tahdon lohduttaa ja rohkaista vain sillä, mikä itseäni on vahvasti lohduttanut ja rohkaissut. Kerron oman elämänuskoni perustan. (Tirkkonen 2000: 7–8.)

Jos joka hetki muistaisit kaiken ikävän, mikä sinulle on menneisyydessä sattunut, ja miettisit, mitä kaikkea pahaa on mahdollista vielä tulevaisuudessa tapahtua, niin hyvin pian lyyhistyisit kasaan. "Riittää kullekin päviälle oma vaivansa" Sen tähden on hyvä, että "huominen pitää murheen itsestään" (Matt. 6:34)

Pelkästään tässä päivässä saattaa olla kestämistä. Se voi ola täyspimeä niin kuin opetuslasten lauantai ensammäisen pitkäperjantain ja pääsiäisen välissä. Kaikki tuntuu menetetyltä. Mistään ei tule mitää helpotusta. Toivosta ei tietoakaan. Sellainen päivä on vain yritettävä jaksaa läpi. Muuta vaihtoehtoa ei ole. Ehkä jo yhden yön takan on helpompi hetki. Ehkä kolmantena päivänä jo vähän valkenee. Paljastuu, että kyseessä olikin vain murheenpätkä. Ei loputon tuska. Ei kaiken loppu. (s. 29)

Elämää ei millään saa ihan kevyeksi. Kovasti sitä kyllä yritetään. Kaikki koetetaan viimeisten päälle tehdä kevyeksi, nopeaksi sulavaksi. ei riitä, että makkara, margariini ja virvoitusjuoma ovat kevyitä. Myös taiteen, jumalanpalveluksen, politiikan ja mediatarjonnan pitää olla kevyttä... [...] Elämän keventäminen, vähän samalla tailla kuin verojenkin, on osoittautunut kuitenkin ylen hankalaksi. [...] Kevennykset yhtäältä kivistävät toisaalla. Kun työ on saatu ruumiillisesti kevyemmäksi, se usein on muuttunut henkisesti stressaavammaksi ja raskaammaksi. Kun sota yhtenäistä vihollista vastaan on päättynyt, keskinäinen riitely alkaa. Kun elämä ulkonaisesti on helppoa, sisäiset ongelmat nostavat päätään. Aineellinen hyvinvointi ei olekaan hävittänyt ahdistusta, henkistä puutosta ja pahoinvointia. (s. 20-21)

On aika vaikea nähdä oikein oma kokonsa. Sitä saattaa kuvitella itsensä isommaksi ja vahvemmaksi kuin onkaan ja ajaa näin itsensä piippuun ja poltaa loppuun. Tai sitten voi pitää itseään vähäpätöisempänä ja lahjattomampana kuin on ja elää jatkuvasti alle omien mahdollisuuksiensa. Hyvä olisi kun oppisi elämään itsensä kokoisena, omana itsenään. [...] Ihmiseksi syntyminen merkitsee syntymistä jatkuvaan verailuun ja tämä vertailu voi hämäävästi ja kohtalokkaalla tavalal kutistaa ihmistä. vertailessamme itseämme muihin saatamme tuntuea tisemme pieniksi, epävarmoiksi, surkeiksi ja poikkeuksellisen ongelmallisiksi ihmisiksi. Kokemuksen pohjalta on kuitenkin hyvä tehdä tässä paljastus: isot herrat eivät olekaan niin isoja kuin milltä näyttävät. [...] Vertailu on etupäässä turhaa ja vie yleensä harhaan. Muut ihmiset me näemme ulkoapäin ja vain itsemme sisältäpäin [...] Kun peilaamme itseämme muihin, oma kuvamme ja kokomme usein vääristyvät. Meillä on heikkouksia ja vaikeuksia - ei toisin kuin, vaan - niin kuin myös muilla. (s. 32-33)

hakusanat: elämäntaito kristinusko uskonto ilämänilo rakkaus lähimmäisenrakkaus ihmisarvo yhteiskunta yhteisöllisyys anteeksianto kristillinen arki järki tiede usko syyllisyys masennus pelot psykologia maahanmuuttajat erilaisuus itsetunto terveys mielenterveys

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 99 vrk 10 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2 € Sulkeutuu 99 vrk 10 h 31 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.