Kuvaus

SERAPHINE (DVD)

Erittäin hyväkuntoiset DVD ja kotelo vuodelta 2008, kesto 121 minuuttia. Kieli on ranska tai saksa, tekstityskieli suomi ja ruotsi. Ohjaus Martin Provost, pääosissa Yolande Moreau, Ulrich Tukur, Anne Bennent, Genevieve Mnich, Adelaïde Leroux, Serge Lariviere, Françoise Lebrun, Lena Breban, Nico Rogner

"Séraphine Louis oli itseoppinut naivistimaalari. Syyskuussa 1864 Ranskan maaseudulla Arsy´ssa työläisperheeseen syntynyt tyttö menetti äitinsä yksivuotissyntymäpäivänään. Isä kuoli ennen kuin tyttö ehti täyttää 7 vuotta. Séraphine päätyi isosiskonsa holhokiksi ja paimensi elannokseen lampaita. Vuodesta 1881 Séraphine työskenteli piikana Sallimuksen nunnaluostarissa Clermontissa. Vuosisadan vaihteesta alkaen hän teki siivoojan ja pyykkärin töitä Senlisin varakkaammille perheille.

Séraphine pyykkäsi päivät ja maalasi iltaisin ja öisin kynttilänvalossa, salaa. Hän valmisti itse väriaineensa luonnon (ja teurastamon) antimista omien, salaisten reseptiensä mukaan. Hänen intensiivinen, hurmioitunut tyylinsä on kuin ilotulitus luonnon kunniaksi. Séraphine maalasi nähtävästi ainakin osan töistään uskonnollisen vimman vallassa, eikä hänen mielentilansa aina ollut kaikkein vakaimpia. Hän otti taiteilijana käyttöön nimen Séraphine de Senlis (Senlis´n Séraphine).

Séraphinen taide elää ja voi hyvin. Hänen maalauksia on mm. seuraavissa museoissa: Maillol (Pariisi), Musée d'art de Senlis, Musée d'art naïf (Nizza), sekä Musée d'Art moderne Lille Métropolessa (Villeneuve). Tämän taiteilijan ainutlaatuinen ja räiskyvä jälki löytää yhä uusia ihailijoita. Pariisin Musée Maillol järjesti 2008-2009 suuren Séraphine-näyttelyn.

Seraphine–elokuva nousi Ranskassa talven 2008 kestävimmäksi arvostelu- ja yleisömenestykseksi. Se vei kaikkiaan peräti 7 Cesar –palkintoa (eli ranskalaisten Jussi-palkintoa) nimekkäiden suurtuotantojen nenän edestä.

Hetkeksi historian hämärään painuneen itseoppineen naistaiteilija Séraphine de Senlisin kuvaus kosketti ranskalaisia syvästi. Ohjaaja Martin Provost antaa Yolande Moreaun intohimoisen roolisuorituksen kannatella elokuvaa.

Sotien välinen Eurooppa kuvataan pastoraalisen nostalgisena, toisaalta varsin takapajuisena. Maalarin kotikylään sattuvan mondeenin taidekeräilijän Wilhelm Uhden (roolissa Ulrich Tukur) ja Seraphinen suhde kuvastaa molemminpuolista kontaktin tarvetta. Seraphine on vihdoin kohdannut näkijän, jonka mielestä hänen maalauksensa ovat tärkeitä.

Muutamia vuosia aikaisemmin Picasson ja Rousseun esille nostanut Uhde tietää kohdanneensa ainutlaatuisen luonnonlahjakkuuden, vaikka ei ymmärrä tämän hysteerisen, eroottis-uskonnollisen hurmion häilähtelevää inspiraatiota.

Ensimmäinen maailmansota katkaisee taiteilijan ja keräilijän suhteen. Seraphine selviää sodan melskeistä maalaamalla. Uhde palaa seudulle 20-luvun lopulla. Seraphine nousee Pariisin seurapiirien suosikiksi."

Ostajalle postikulut tai nouto Helsngissä (esim. Lauttasaari).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 56 vrk 3 h 59 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 56 vrk 3 h 59 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.